Eerste Europese show voor The Chemical Brothers

Chemical Brothers

De dansgiganten van The Chemical Brothers kondigen vandaag de eerste Europese show aan voor 2020. Op 30 juni staat er een optreden in het Irish Independent Park in Cork op de agenda.

In oktober werden ze al bekendgemaakt voor het Colombiaanse Estéreo Picnic Festival. Met de bevestiging van de show in Cork is het aannemelijk dat ze in de zomer een langere Europese tour tegemoet gaan. Dit is interessant voor festivals als Down The Rabbit Hole en Rock Werchter, die enkele dagen later van start gaan.

Afgelopen jaar waren de Britten nog te bewonderen op We Are Electric. In Boxtel waren zij de grote afsluiter van de laatste festivaldag. Een jaar daarvoor gaven de mannen hun laatste Nederlandse zaaloptreden in AFAS Live.

The Chemical Brothers

The Chemical Brothers timmeren al vanaf 1991 aan de muzikale weg. Met hits als ‘Galvanize’ en ‘Hey Boy, Hey Girl’ zetten ze al jaren iedere festivalweide in vuur en vlam. Dit deden ze in Nederland al op het eerdergenoemde We Are Electric. Ook Pinkpop en Lowlands hebben de succesvolle danceformatie meerdere keren geprogrammeerd.

In april van dit jaar brachten ze hun meest recente werk uit. Het album No Geography werd door grote muziekplatforms als Pitchfork en NME zeer positief onthaald. Met het nummer ‘Got To Keep On’ van dit album scoorden de heren zelfs weer een bescheiden hitje.