Foo Fighters tijdens Pinkpopzondag op Rock in Rio Lisboa 2020

Photo credit: Brantley Gutierrez

Met de aankondiging dat de Foo Fighters 21 juni op Rock in Rio Lisboa spelen lijkt een optreden op Pinkpop heel ver weg. Met het optreden in Portugal op de Pinkpopzondag is de komst naar het Limburgse festival vrijwel onmogelijk.

De band rondom Dave Grohl maakte maar liefst 3 festivaloptredens bekend. Naast het optreden van 21 juni op Rock in Rio Lisboa zijn de heren ook in Italië en Oostenrijk te vinden. Op 12 juni zijn ze te vinden op Nova Rock in Oostenrijk en 14 juni staan de heren op het podium tijdens I-Days in Milaan.

Door het optreden in Lissabon op de zondag is de kans dat de Foo Fighters dit jaar op Pinkpop staan heel klein. De headliners voor vrijdag en zaterdag, Red Hot Chili Peppers en Post Malone, zijn onlangs bekendgemaakt. Wie op de zondag als headliner optreedt, is nog niet aangekondigd.

Foo Fighters

Foo Fighters
Photo: Brantley-Gutierrez

Foo Fighters is een Amerikaanse rockband die bestaat uit zes leden. Dave Grohl richtte de band in 1994 op naar aanleiding van het uiteenvallen van Nirvana na de dood van Kurt Cobain. De band bracht een jaar later gelijk hun eerste album uit. In de jaren daarop volgden er nog acht albums. Het meest recente album Concrete and Gold kwam september 2017. Eerder dit jaar brachten de heren nog een nieuwe EP, genaamd 01070725 uit. Vorig jaar stond de band nog op ondermeer Lollapalooza Stockholm en Sziget. Dit jaar zijn ze te zien op Boston Calling.

Rock in Rio Lisboa

In 2004 maakte het succesvolle Rock In Rio vanuit Brazilië de oversteek naar Portugal. De Portugese variant van Rock In Rio vindt voor de 15e keer plaats in Lissabon. Op 20 en 21 juni kan je genieten van de grote acts die het festival ieder jaar weer weet te boeken. Eerders stonden onder andere Justin Timberlake, Maroon 5 en Guns N’ Roses op het affiche. Dit jaar kunnen zijn de Foo Fighters de eerste aangekondigde band voor het festival. Tickets zijn te koop via de officiële site van het festival.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2025

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen