Post Malone tweede headliner Pinkpop 2020

Na de aankondiging van onder meer Red Hot Chili Peppers en Keane deze ochtend maakt Pinkpop nu de tweede headliner wereldkundig. Niemand minder dan Post Malone sluit het festival de zaterdag af.

Hiermee zijn al twee headliners van het Pinkpop-affiche bekend. De Red Hot Chili Peppers sluiten de vrijdag af, terwijl deze eer op zaterdag de populaire hiphopartiest Post Malone toekomt. Het is op dit moment nog even afwachten wie de laatste headliner is van het festival. We hebben voor jou wel diverse kanshebbers voor deze spot op een rij gezet.

De kaartvoorverkoop start op 23 november om 10:00. De organisatie heeft meteen de ticketprijzen gepubliceerd. Voor een weekendticket betaal je € 230,-.

Post Malone

Posty is on fire! De Amerikaanse rapper Post Malone brak in 2018 alle records na de release van zijn tweede album Beerbongs & Bentleys. Inmiddels heeft ook al een derde plaat het levenslicht gezien. Met Hollywood’s Bleeding staat het icoon ook komend jaar weer hoog op de festivalaffiches. Ondanks dit relatief kleine aantal studiowerken heeft Post Malone toch al een groot aantal hits op zijn naam staan. ‘Psycho’, ‘White Iverson’, ‘Rockstar’, ‘Better Now’ en ‘I Fall Apart’ zijn slechts een kleine greep uit zijn indrukwekkende oeuvre.

De rapper speelde in het verleden op Pukkelpop en Woo Hah! en was in 2018 te zien op onder andere Rock Werchter en Rock en Seine. In 2019 kon je Post Malone op andere Bonnaroo, Reading + Leeds en Sziget zien. De artiest headlinet komend jaar de zaterdag van Pinkpop.

Pinkpop 2020

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. 

In 2020 vindt Pinkpop voor het eerst in het 51-jarige bestaan van het festival geen plaats, wegens het coronavirus. Red Hot Chili Peppers, Post Malone en Guns N’ Roses sierden oorspronkelijk de poster. Had je al kaarten gescoord om je favoriete bands te zien? Wie weet biedt onze Spotify-playlist nog enige troost. Beluister hem hieronder:

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen