A$AP Rocky en meer week na WOO HAH! op Longitude 2020

A$AP Rocky
Photo: Kamiel Scholten/Festileaks

Hiphop-liefhebbers opgelet! Longitude heeft de eerste namen voor 2020 bekendgemaakt. Onder meer A$AP Rocky, Kendrick Lamar en Tyler, The Creator zijn aangekondigd. Het Ierse festival vindt een week voor WOO HAH! plaats.

A$AP Rocky moest zijn show in 2019 afzeggen vanwege zijn arrestatie in Zweden. Dit jaar komt hij zijn optreden dus inhalen. Ook Young Thug en DaBaby zijn van de partij. Het volledige lijstje met namen ziet er als volgt uit:

 • Kendrick Lamar
 • Tyler, The Creator
 • A$AP Rocky
 • J Hus
 • AJ Tracey
 • Young Thug
 • DaBaby
 • Aitch
 • Playboi Carti
 • Lil Tecca
 • Mabel
 • Charli XCX
 • Jay1
 • EARTHGANG
 • Pop Smoke
 • IDK
 • Santi

Longitude deelt al onder meer Kendrick Lamar en DaBaby met WOO HAH!. Gezien het feit dat de festivals kort na elkaar plaatsvinden, is de kans zeker aanwezig dat we meer van de namen die op het Ierse festival staan ook in Hilvarenbeek gaan zien.

A$AP Rocky

Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

A$AP Rocky is een Amerikaanse rapper, die bekendheid vergaarde als lid van de A$AP Mob. In 2013 brak de rapper door bij het grote publiek met debuutalbum Long.Live.A$AP. In 2015 volgde het tweede album, At.Long.Last.A$AP. Met deze plaat op zak was de rapper al op Best Kept Secret 2015 te zien. 

Na wat jaren van stilte kwam Rocky in 2018 terug met het album Testing, met features van onder andere Skepta en FKA Twigs. In ditzelfde jaar was hij onder meer op WOO HAH! te zien. In 2019 zou Rakim Mayers, zoals hij eigenlijk heet, eigenlijk een grote festivaltour doen. Deze plannen werden echter verstoord doordat hij gearresteerd werd in Zweden op verdenking van mishandeling, waardoor hij onder meer Melt en Open’er moest afzeggen. Ook het optreden op Lowlands is lange tijd onzeker geweest in afwachting van de uitspraak op 14 augustus, maar dit ging gelukkig toch door. Rocky werd veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf. Hierdoor hoefde hij verder niet meer de gevangenis in. Aankomende zomer gaat hij een aantal gemiste optredens inhalen, waaronder die op Open’er en dus ook Longitude.

Longitude 2020

Longitude 2020 wordt gehouden in het Marlay Park in Rathfarnham, Ierland. Het park ligt op ongeveer negen kilometer afstand van Dublin en is daarmee ideaal te combineren met een stedentripje. Ieder jaar vind je voornamelijk veel grote hiphop-namen. Vorig jaar stonden onder meer Cardi B en BROCKHAMPTON op het festival.