A$AP Rocky gearresteerd na optreden in Zweden

A$AP Rocky
Photo: Mr. Iozo (Press Photo)

Rapper A$AP Rocky is na zijn optreden op het Zweedse Smash Festival gearresteerd, zo meldt het ANP. De artiest speelt de komende weken onder andere op Open’er, Wireless, Melt en ook op Lowlands.

Rocky werd dinsdagavond gearresteerd in het centrum van Stockholm. Hij zou zondagavond betrokken zijn geweest bij een gevecht. Volgens de Zweedse krant Aftonbladet wordt hij verdacht van ernstige mishandeling.

Entertainmentwebsite TMZ deelde een video waarop te zien is dat A$AP Rocky een man omver gooit. Daarna wordt het slachtoffer geschopt door anderen. De rapper heeft zelf ook een video van de gebeurtenis gedeeld. Daarop is te zien dat hij hinderlijk wordt gevolgd door een aantal jongeren. Check de video hieronder.

De rapper heeft voor de komende weken nog een aantal festivals gepland staan. Zo staat hij komend weekend op Open’er en Wireless. Later in het festivalseizoen staat hij ook nog op onder andere Melt en Lowlands. Het is nog niet bekend of zijn arrestatie gevolgen heeft voor deze optredens.

https://www.instagram.com/p/Bzax42UnxN0/?utm_source=ig_web_copy_link

A$AP Rocky

A$AP Rocky is een Amerikaanse rapper, die bekendheid vergaarde als lid van de A$AP mob. In 2013 brak de rapper door bij het grote publiek met debuutalbum Long.Live.A$AP. In 2015 volgde het tweede album, At.Long.Last.A$AP. Met deze plaat op zak was de rapper al op Best Kept Secret 2015 te zien. Na wat jaren van stilte kwam Rocky in 2018 terug met het album Testing, met features van onder andere Skepta en FKA Twigs. In ditzelfde jaar was hij onder meer op Woo Hah! te zien. Komend jaar lijkt Rakim Mayers, zoals hij eigenlijk heet, een grote festivaltour aan te doen. De artiest is laatst opgepakt in Zweden en het is niet zeker of deze tour dus doorgaat. De rapper staat gepland op onder andere Melt, Dour en Tinderbox.

Open'er Logo

Open'er 2019

Locatie
Polen
Gdynia-Kosakowo, Polen
Datum 3-6 juli 2019
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Niet meer beschikbaar.