Stormzy valt in voor A$AP Rocky op Melt Festival 2019

Stormzy
Foto: Stormzy at Paaspop 2016 – Artur Lazar @ Flickfeeder

Ook Melt Festival 2019 kan niet rekenen op de komst van A$AP Rocky. De organisatie maakt woensdagvanavond bekend dat Stormzy op zondagavond in zijn plaats het festival zal afsluiten.

Het nieuws dat A$Ap Rocky een hoop van zijn festival optredens heeft moeten afzeggen kan je haast niet ontgaan zijn. In verband met een arrestatie in Zweden zit de zanger al geruime tijd vast. Nu blijkt echter ook zijn komst naar Melt een verloren zaak, zo bevestigd de organisatie nu officieel. Gelukkig heeft Melt al direct een waardige vervanger gevonden. Stormzy zal zondagavond 20 juli het Duitse festival afsluiten.

Eerder werd al bekend dat de rapper al zijn optredens in juli moest gaan afzeggen. Maar, in verband met het verlopen van A$AP Rocky’s voorarrest op vrijdag, werd verwacht dat zijn optreden op de zondagavond van Melt nog door kon gaan. Woensdagavond bleek dit echter niet het geval. Eerder werden zijn optredens op Dour, Splash! en Open’er al afgezegd. Op die laatste werd hij ook al vervangen door Stormzy.

Stormzy

Stormzy - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Met zijn mega-hit ‘Shut Up’ ging de Britse grime koning van een YouTube-hit naar nummer 8 in de UK Singles Charts. In zijn debuut album Gang Signs & Prayer laat hij veel van zichzelf zien en vooral waar hij toe in staat is. Vorig jaar was hij nog te bewonderen op Lowlands en dit jaar is hij te zien op WOO HAH!.

Melt Festival 2019

Photo: Stephan Flad (Melt 2018)

Op een oud industrieterrein nabij Berlijn wordt al sinds 1997 het Melt Festival georganiseerd. Het festival staat bekend om zijn electro- en technoscene: perfect om de hele dag én nacht te dansen dus. Ook aankomende zomer kunnen de voetjes weer 72 uur lang non-stop van de vloer. Het festival vindt dan plaats van 19 tot en met 21 juli. De kaartverkoop is inmiddels in volle gang. Voor tickets en meer info kun je terecht op de officiële site van het festival.

Het is overigens niet alleen de muziek die eruit springt op Melt; ook het terrein wordt ieder jaar geprezen. Het oude industrieterrein is volgens vele bezoekers een lust voor het oog! Ook vorig jaar bleek het festival de ultieme locatie voor een adembenemend dansparadijs. Benieuwd wat de bezoekers nog meer vonden van het Duitse festival? Check dan ons festivalrapport.

Melt Festival Logo

Melt Festival 2024

Locatie
Duitsland
Gräfenhainichen, Duitsland
Datum 11-13 juli 2024
Line-up
Freddy K
James Blake
Honey Dijon
Tickets Kopen