Lowlands 2019 optreden door vervolging A$AP Rocky onzeker

A$AP Rocky
Photo: Mr. Iozo (Press Photo)

A$AP Rocky wordt vervolgd door Zweden. De Zweedse rechtbank heeft 3 weken na de arrestatie laten weten de rapper toch te vervolgen voor mishandeling. Door deze uitspraak is het concert op Lowlands 2019 onzeker.

Zweden heeft besloten A$AP Rocky, samen met twee mannen uit zijn entourage te vervolgen. In een statement van de Zweedse rechtbank wordt vermeld dat er toch sprake is van een misdrijf, ondanks de claims over zelfverdediging. Het proces start op 30 juli. Door deze uitspraak is het onzeker of het optreden op Lowlands 2019 door kan gaan.

De Amerikaanse rapper werd op dinsdag 2 juli opgepakt nadat hij op zondagavond betrokken was geraakt bij een gevecht. Na de arrestatie komt hij vast te zitten en moest Rocky alle festivals in juli afzeggen. Nu, zo’n 3 weken na de arrestatie, heeft Zweden toch besloten de rapper te vervolgen. A$AP Rocky zit zeker nog vast tot het proces.

A$AP Rocky

A$AP Rocky is een Amerikaanse rapper, die bekendheid vergaarde als lid van de A$AP Mob. In 2013 brak de rapper door bij het grote publiek met debuutalbum Long.Live.A$AP. In 2015 volgde het tweede album, At.Long.Last.A$AP. Met deze plaat op zak was de rapper al op Best Kept Secret 2015 te zien. Na wat jaren van stilte kwam Rocky in 2018 terug met het album Testing, met features van onder andere Skepta en FKA Twigs. In ditzelfde jaar was hij onder meer op WOO HAH! te zien. Komend jaar lijkt Rakim Mayers, zoals hij eigenlijk heet, een grote festivaltour aan te doen. De artiest is begin juli opgepakt in Zweden en heeft hierdoor in ieder geval al zijn tourdata in juli af moeten zeggen, waaronder Tomorrowland, Melt en Dour. De rapper staat nu nog gepland op onder andere Lowlands, maar het is nog onduidelijk of dit optreden wel doorgang kan vinden.

Lowlands 2019

Sfeer terrein - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

De 27e editie van Lowlands vindt plaats van 16 tot en met 18 augustus 2019. Het festival vindt traditiegetrouw plaats op het festivalterrein in Biddinghuizen, naast attractiepark Walibi Holland. De complete line-up van deze editie is inmiddels compleet. Onder meer Tame Impala, Twenty One Pilots, The NationalJames BlakeThe Vaccines en, na afzegging van headliner The Prodigy, ook De Staat geven een optreden op het evenement. Tickets voor het festival in Biddinghuizen zijn al een tijdje uitverkocht

Voor meer informatie over het festival kun je de officiële website bezoeken. Wil je je alvast opwarmen voor de aankomende editie van het festival? Beluister dan onze Spotify-playlist hieronder.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.