Stormzy vervangt gearresteerde A$AP Rocky op Open’er 2019

Stormzy - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Het Poolse festival Open’er moet het stellen zonder headliner A$AP Rocky. De Amerikaanse rapper is eerder deze week aangehouden op verdenking van ernstige mishandeling. De organisatie heeft in Stormzy een waardige vervanger gevonden voor de belangrijkste spot van vanavond.

Het kwam als een grote schok voor de gehele hiphopwereld: A$AP Rocky is opgepakt. Naar nu blijkt, mist de wereldberoemde rapper in elk geval zijn show op Open’er 2019. Het is nog niet duidelijk of deze gang van zaken gevolgen heeft voor de rest van de Europese tour. In augustus staat in elk geval een show op Lowlands gepland.

Het Poolse evenement moest hierop snel handelen en heeft in Stormzy de vervangende act gevonden. Vorige week speelde de rapper nog als headliner op Glastonbury, daarom mogen we gerust spreken van een geweldige last-minute bevestiging. Sterker nog, niemand minder dan Coldplay-frontman Chris Martin betrad het podium tijdens de set van de Engelse rapper.

Check hieronder de officiële bekendmaking van Stormzy:

Stormzy

Met zijn mega-hit ‘Shut Up’ ging de Britse grime koning van een YouTube-hit naar nummer 8 in de UK Singles Charts. In zijn debuut album Gang Signs & Prayer laat hij veel van zichzelf zien en vooral waar hij toe in staat is. Vorig jaar was hij nog te bewonderen op Lowlands en dit jaar is hij te zien op WOO HAH!.

Open’er 2019

Het Poolse Open’er vindt dit jaar plaats van 3 tot en met 6 juli in het Gdynia, nabij Gdansk. Voor de komende editie zijn onder andere Travis Scott, The 1975, Lana Del Rey, Stormzy en Vampire Weekend van de partij. Tickets voor het festival zijn al een tijdje in de verkoop. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

Open'er Logo

Open'er 2024

Locatie
Polen
Gdynia-Kosakowo, Polen
Datum 3-6 juli 2024
Line-up
Sam Smith
Doja Cat
Foo Fighters
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel