Bospop 2020 presenteert Lionel Richie, Passenger en meer

Lionel Richie

Bospop 2020 is los! Na de komst van Sting maakt de organisatie zojuist de komst van 24 andere acts bekend. Zo staan onder meer Lionel Richie en Passenger op de planken van het festival.

Het Limburgse festival is vandaag uit de startblokken geschoten. Naast Lionel Richie en Passenger zijn ook Kensington en Melissa Etheridge bekendgemaakt. Afgelopen editie had het festival te maken met enkele afzeggingen. Sting moest zijn show afzeggen wegens gezondheidsproblemen. Ook moest Snow Patrol verstek laten gaan. De eerste komt zijn geannuleerde optreden volgend jaar goedmaken.

Eerder werd al wel aangekondigd dat Iron Maiden op de vooravond van het festival een losse show geeft in Weert. Dit optreden vindt echter geen doorgang onder de noemer Bospop. Bekijk hieronder alle nieuwe namen.

 • Melissa Etheridge
 • The Revolution
 • White Lies
 • Jett Rebel
 • The Record Company
 • Lionel Richie
 • Joe Bonamassa
 • De Dijk
 • Heather Nova
 • Natasha Bedingfield
 • Stahlzeit
 • Tim Montana
 • Gin Lady
 • Kensington
 • Beth Hart
 • Passenger
 • Bløf
 • Seasick Steve
 • Walter Trout Band
 • Allman Betts Band
 • Yola
 • Larkin Poe
 • The Steel Woods
 • Robert Jon & The Wreck

Lionel Richie

Lionel Richie, wie kent hem niet? De Amerikaanse zanger startte zijn muzikale carrière bij de Commodores, om vervolgens begin jaren 80 solo verder te gaan. En dat deed hij niet onverdienstelijk. De zanger scoorde wereldhits met onder meer ‘Hello?’ en ‘All Night Long’. De Amerikaan zit al ruim 50 jaar in het vak en bracht sinds het begin van zijn solo-carrière maar liefst tien platen uit, waarvan Tuskegee (2012) de meest recente is. 

Hoewel hij op leeftijd is, denkt de zanger nog lang niet aan stoppen. Hij doet volgend jaar diverse Europese festivals aan, waaronder Lokerse Feesten, Isle of Wight Festival, Montreux Festival en Bospop.

Bospop 2020

Bospop voor Iron Maiden
Photo: Louise Vos / Festileaks

Bospop is een driedaags festival, dat in het Limburgse Weert wordt gehouden. Het evenement focust zich voornamelijk op classic rock. Dit jaar blaast het festival veertig kaarsjes uit. Ter viering van dit jubileum vindt op de vooravond van het evenement een los concert van Iron Maiden plaats. Afgelopen jaren sierden onder meer Toto, John Fogerty, Simple Minds en A-Ha de affiches. Komende editie mogen onder meer Sting, Lionel Richie en Kensington het beste van zich zelf geven.

 • Locatie: Evenemententerrein A2 Weert-Noord
 • Datum: 10-12 juli en een los concert van Iron Maiden op 9 juli
 • Tickets Iron Maiden: vanaf donderdag 14 november te koop
 • Tickets Bospop: vanaf zaterdag 14 december in de verkoop
 • Voor meer informatie kun je op de website van Bospop terecht
Bospop Logo

Bospop 2023

Locatie
Nederland
Weert, Nederland
Datum 7-9 juli 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen