Twenty One Pilots bij eerste namen voor Electric Castle 2020

537
Twenty One Pilots / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Electric Castle is los! Het festival kondigt zojuist de eerste namen aan voor 2020, waaronder Twenty One Pilots.

Daar zijn ze: de eerste namen voor het Roemeense festival! Naast Twenty One Pilots staat ook onder meer Foals volgende zomer in het Bánffy-kasteel. Een volledig overzicht van alle nieuwe bevestigingen vind je hieronder.

 • Twenty One Pilots
 • Foals
 • The Neighbourhood
 • Follow The Fish
 • ZHU
 • Floating Points Live
 • REZZ
 • Tycho
 • Amon Tobin
 • Alec Benjamin
 • PurpleDiscoMachine
 • Camo & Krooked
 • High Contrast 
 • Urbandawn
 • Dynamite MC
 • MEUTE

Het Roemeense festival vindt tien dagen na Rock Werchter 2020 plaats. Hierdoor zijn al deze acts meteen een goede kanshebber voor het Belgische festival.

Zoals blijkt uit bovenstaande weet het festival steevast fijne acts te strikken. Daarnaast sleepte Electric Castle in 2018 de Festival Award voor Beste Eten & Drinken binnen. Benieuwd wat je er zoal kan eten? Check hier een overzicht van alle lekkere en goedkope gerechtjes die je kan scoren op het festival. Ben je voor volgend jaar op zoek naar een festival waarbij je bergen mooie foto’s kan maken? Hier vind je een lijstje met de meest Instagrammable plekjes op het terrein.

Het komende festivalseizoen zijn er wat dingen nieuw bij het Roemeense evenement. Volgend jaar is het festivalterrein 30% groter dan de jaren ervoor. Daarnaast worden de twee campings omgetoverd tot één grote gezellige camping genaamd ‘Electric Castle Village’.

Twenty One Pilots

Twenty One Pilots

Twenty One Pilots is een Amerikaanse band, welke in 2009 werd geformeerd door Tyler Joseph, Nick Thomas en Chris Salih. Hiervan maakt alleen Joseph nog deel uit van de groep. De overige twee oorspronkelijke leden zijn in 2011 vervangen door Josh Dun. De band heeft inmiddels vijf albums op zijn repertoire staan, waarvan Trench, de meest recente plaat, eind vorig jaar is uitgebracht. Met hits als ‘Holding On To You’, ‘Stressed Out’, ‘Heathens’ en ‘My Blood’ hebben de heren voldoende materiaal om het publiek tot in de late uren te vermaken. 

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Electric Castle 2020

Electric Castle 2018
Photo: Thijs Jacobs / Festileaks

Elk jaar wordt het prachtige Bonțida Bánffy Castle in Bonțida, een dorp in Oost-Roemenië, weer omgetoverd tot de sprookjesachtige locatie van Electric Castle. De muzikale line-up bestaat meestal uit een combi van elektronische muziek, harde gitaren, indie en popmuziek. Zo stonden dit jaar onder andere Florence + The MachineLimp Bizkit en CHVRCHES op het programma.

 • Datum: 15-19 juli 2020
 • Locatie: Bonțida, Roemenië
 • Tickets: voor 5 dagen ben je ongeveer €104,- kwijt, inclusief camping is dit ongeveer €133,-
 • Voor meer informatie kun je terecht op de website van het festival.
Linksvoor te vinden bij meet-ups, FESTEN of andere Festileaksfeestjes. Dol op elektronische beukplaten, harde festivalanthems en glitterende disco. Zingt bij The National, stampt bij Paul Kalkbrenner, danst bij Oscar And The Wolf en Dua Lipa en springt bij Cage The Elephant. Hoopt ooit Michael te vinden op de festivalweides.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.