Kings of Leon en Snow Patrol samen naar Den Haag in 2020

Kings of Leon

Vandaag kondigt MOJO aan dat Kings of Leon en Snow Patrol samen een show gaan verzorgen in het Zuiderpark in Den Haag. Dit grootse openluchtconcert vindt plaats op vrijdag 26 juni 2020.

De combinatie van deze twee bands levert ongetwijfeld een unieke avond op. Het laatste bezoekje van Kings of Leon aan Nederland is al een poos geleden. Een passage op Pinkpop in 2017 was hun meest recente optreden. Snow Patrol stond in januari van dit kalenderjaar nog in de Ziggo Dome.

Afgelopen editie zou Snow Patrol nog een dag afsluiten op Bospop. Deze show werd destijds door medische redenen afgelast. Toto verving de Britse band toen. De kans dat zowel Snow Patrol als Kings of Leon op een Nederlands festival te vinden is, lijkt met de aankondiging van vandaag vrijwel nihil.

Kaarten voor dit bijzondere optreden gaan op vrijdag 13 december in de verkoop. Deze zijn beschikbaar vanaf €77,28 via de website van Ticketmaster.

Kings of Leon

De rockband uit Nashville werd met grote hits als ‘Use Somebody’ en ‘Sex On Fire’ bekend bij het grote publiek. Daarbij scoorden de laatste drie albums allen een nummer 2 notering in de Nederlandse Album Top 100. WALLS was hun laatste worp en dateert alweer uit 2016.

De Amerikanen zijn in Nederland met name op Pinkpop een graag geziene gast. In 2011, 2013 én 2017 stond de band rondom de broertjes Followill als headliner op de Landgraafse planken. Op Rock Werchter was Kings of Leon zelfs al zeven keer te bewonderen. Europese festivals als Mad Cool en Hurricane/Southside verwelkomen de rockgiganten komend jaar ook. Op beide festivals is de band headliner.