Suikerrock 2020 strikt White Lies voor laatste editie

white lies
Foto: Steve Gullick

Goed nieuws, maar ook minder goed nieuws. Zo omschrijft Suikerrock de berichten van vandaag. Naast de aankondiging van White Lies en The Sisters of Mercy komt ook de mededeling dat het festival in 2020 de afscheidseditie krijgt.

De 34e editie van Suikerrock wordt bestempeld als The Farewell Edition. De organisatie laat weten geen steun meer te krijgen van het stadsbestuur van Tienen. Volgens het festival ontneemt het bestuur de opties voor het festival in de toekomst. Zonder de steun en respect van het stadsbestuur kan Suikerrock niet blijven draaien. De pionier van het Belgische festivallandschap beleeft in 2020 de laatste editie.

Voor deze laatste editie zijn White Lies en The Sisters of Mercy de eerste twee namen. Beide bands zijn vrijdag 31 juli, te zien op het podium in Tienen. Op 30 juli wordt er een “Farewell Party” gegeven op de Grote Markt in Tienen, ter ere van 34 jaar Suikerrock.

Het volledige bericht over The Farewell Edition en de agenda voor de 34e editie lees je op de website.

White Lies

De Engelse band White Lies ontstond in 2007 en heeft sindsdien vijf studio-albums geproduceerd. De heren ken je wellicht van hits als ‘Farewell to the Fairground’, ‘Bigger Than Us’ en ‘Time To Give’.

Ter ere van het recent uitgebrachte album Five was de band dit jaar veelvuldig in Nederland te zien. Naast een handvol zaalshows stond White Lies in 2019 ook op Pinkpop, Paaspop, Vestrock en Zwarte Cross. In België waren de heren op Pukkelpop te bewonderen. In 2020 zijn de Britten onder meer te zien op Suikerrock en Northside Festival.

Suikerrock 2020

Suikerrock is een driedaags festival in Tienen, België. Dit jaar vindt de vierendertigste editie van het festival plaats van 30 juli tot en met 2 augustus. Afgelopen editie stonden onder andere Goose, Bazart en Tom Odell op het podium. Dit jaar zijn White Lies en The Sisters of Mercy de eerste namen voor het affiche.

  • Locatie: Tienen, België
  • Datum: 30 juli – 2 augustus
  • Tickets: Early Bird Combi Tickets voor €97,-, te koop tot 5 januari 2020
  • Meer informatie vind je op de officiële website.
Suikerrock Logo

Suikerrock 2023

Locatie
België
Tienen, België
Datum 4-6 augustus 2023
Line-up
Sean Paul
Regi
Bart Peeters
Tickets Niet meer beschikbaar.