Best Tracks: dit zijn jullie favoriete nummers van Guns N’ Roses

Pinkpop

Het is Pinkpop gelukt! Guns N’ Roses is geboekt als derde headliner en mag het festival in 2020 afsluiten. Het belooft een bijzonder optreden te worden, want het is de allereerste festivalshow op Nederlandse bodem in de 35 jaar dat de band bestaat. Dit zijn de nummers die jullie tijdens de liveshow willen horen, dit zijn de Best Tracks van Guns N’ Roses!

Top 10 Countdown

10. ‘Nightrain’
9. ‘Don’t Cry’
8. ‘Knockin’ on Heaven’s Door’
7. ‘Civil War’
6. ‘Estranged’
5. ‘Welcome to the Jungle’
4. ‘Patience’
3. ‘Sweet Child O’ Mine’
2. ‘November Rain’

1. …

Wist je dat…?

  • … het debuutalbum Apetite for Destruction wereldwijd meer dan 30 miljoen keer is verkocht en daarmee een van de meest succelsvolle debuutalbums ooit is?
  • … het album ook bij jullie erg goed in de smaak valt met maar liefst vier noteringen in de top 10?
  • … de naam Axl Rose een anagram is van oral sex?
  • … ‘Paradise City’ het eerste nummer is dat door alle vijf originele bandleden Axl Rose, Slash, Izzy Stradlin, Duff McKagan en Steven Adler samen is geschreven.
  • … aan het begin van hun carrière GNR (zoals velen de bandnaam graag afkorten) in een klein appartement in Los Angels woonden, dat Hell House heette? De naam was te danken aan overmatig alcohol- en drugsgebruik en de vele vrouwen die er op bezoek kwamen.
  • … de videoclip van het nummer ‘November Rain’ meer dan 1,5 miljoen dollar heeft gekost? In de videoclip is de actrice Stephanie Seymour te zien, de toenmalige vriendin van Axl Rose.
  • … het nummer ‘Patience’ een voorbeeld was voor andere hardrock bands om ook eens de akoestische en gevoelige kant te laten zien?
  • … het in 2008 uitgekomen album Chinese Democracy, het minst populair is? Het nummer ‘Chinese Democracy’ is de enige afgevaardigde in de top 20 van jullie favoriete tracks.
  • … Guns N’ Roses in 2020 voor het eerst in hun bestaan op een Nederlands festival zal optreden? Pinkpop is de gelukkige. Slash stond overigens wel al eerder op het podium: in 1995, 2020, 2015 en 2019.

20 Best Tracks op Spotify

Kun jij ook geen genoeg krijgen van Guns N’ Roses? Dan heb je geluk! We hebben jullie favoriete nummers namelijk samengevoegd in een Spotify Playlist.

Pinkpop 2020

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. 

In 2020 vindt Pinkpop voor het eerst in het 51-jarige bestaan van het festival geen plaats, wegens het coronavirus. Red Hot Chili Peppers, Post Malone en Guns N’ Roses sierden oorspronkelijk de poster. Had je al kaarten gescoord om je favoriete bands te zien? Wie weet biedt onze Spotify-playlist nog enige troost. Beluister hem hieronder:

Pinkpop Logo

Pinkpop 2025

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen