Buro Pinkpop: “Post Malone headliner op Pinkpop? Waarom eigenlijk niet?”

Posty

Woensdag werden er met Red Hot Chili Peppers en Post Malone in direct twee headliners bevestigd voor Pinkpop 2020. In gesprek met Festileaks vertelt Niek Murray, eventmanager bij Buro Pinkpop, over deze boekingen. Is Post Malone een terechte headliner? En wanneer kunnen we de derde headliner verwachten?

“Waarom we Post Malone als headliner hebben geboekt voor Pinkpop 2020? Waarom eigenlijk niet?”, zegt Niek Murray als we hem vragen naar de ietwat opvallende boeking. “We hebben met Post Malone echt één van de grootste en populairdere artiesten vast kunnen leggen die er nu zijn. Als je kijkt naar de afgelopen jaren, met de dj’s (o.a. Armin van Buuren en Martin Garrix, red.), Bruno Mars en Robbie Williams; Post Malone past volgens ons ook zeker in dat rijtje!”

Waar het dit jaar goed ging met de boekingen van onder andere Red Hot Chili Peppers en Post Malone, ging het met Coldplay iets minder. “Het Coldplaygerucht hebben wij ook voorbij zien komen ja. Het is slechts een gerucht. Het enige wat we erover kunnen zeggen is dat als een band besluit om tóch later pas te gaan toeren, je daar als festival aan vastzit,” zo legt Murray uit.

Wel of geen perspresentatie?

De traditionele Pinkpop-perspresentatie in Paradiso vindt in 2020 ook definitief geen doorgang. De presentatie leek al op losse schroeven te staan na uitspraken van Jan Smeets, a.k.a. Mr. Pinkpop. Niek Murray bevestigt dat het evenement in 2020 niet doorgaat. “We hebben besloten om de perspresentatie zoals we die deden die niet meer te doen. Dat heeft te maken met het feit dat we de kaartverkoop naar voren hebben gehaald. De presentatie was voor ons een mooi moment om een flinke buzz te creëeren; om met fans en pers ook écht het begin van Pinkpop te vieren. Maar de laatste jaren zien we dat de headliners steeds eerder naar buiten treden met hun schema’s en collega-festivals hun line-ups steeds eerder bevestigen. Ook kregen we heel veel vragen van vaste Pinkpop-gangers die zeker willen zijn van een kaartje, ongeacht de line-up.”

De laatste headliner

“Ik kan over die laatste headliner echt nog niets bevestigen, hoe graag ik het ook zou willen”, aldus Murray. “Artiesten zijn het ene moment wel zeker, maar dat kan een week later zomaar eens anders zijn. Dus op dit moment kan ik helaas nog niets vertellen, maar er zijn nog wel een aantal lijnen die uit zijn gezet!”, zegt Murray. De afsluiter van de Pinkpopzondag lijkt dus nog niet vast te staan. Check ons geruchtenoverzicht om te zien wie de grootste kanshebbers lijken te zijn.

Pinkpop 2020

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. 

In 2020 vindt Pinkpop voor het eerst in het 51-jarige bestaan van het festival geen plaats, wegens het coronavirus. Red Hot Chili Peppers, Post Malone en Guns N’ Roses sierden oorspronkelijk de poster. Had je al kaarten gescoord om je favoriete bands te zien? Wie weet biedt onze Spotify-playlist nog enige troost. Beluister hem hieronder:

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen