Eerste Europese show voor My Chemical Romance in 2020

My Chemical Romance
Photo: Warner Music

Goed nieuws voor fans van My Chemical Romance. De band is op 20 juni in het Stadium MK in Milton Keyes te zien. Met de komst van de band naar Engeland lijken meer Europese optredens aannemelijk.

My Chemical Romance maakte het nieuws bekend aan het eind van een videoclip van de instrumentale track ’An Offering..’, waarin verschillende verklede figuren te zien zijn. Deze figuren verschenen eerder deze maand al op de sociale media kanalen van de band. Samen met een cryptische video en een reeks aan symbolen, zorgde dit voor de nodigde speculaties van fans omtrent de aankondiging van een nieuwe show. My Chemical Romance zal op 20 juni te zien zijn in Stadium MK in Milton Keynes in Engeland. De ticketverkoop start vrijdag 24 januari.  

De datum van het optreden valt daarmee samen met het weekend van Pinkpop. Vooralsnog zijn er geen festivaloptredens van de band bevestigd. Met de komst van de band naar de UK, kunnen meer Europese shows volgen. Zo lekte er vandaag tevens een poster van een Duitse concertzaal waarop de naam van de band te zien is. De poster verwijst naar een optreden van My Chemical Romance op 6 juli in Bonn. 

Het is al even geleden dat we Gerard Way en consorten op een podium mochten bewonderen sinds hun breuk in 2013. Eind vorig jaar werden fans verrast met een lang verwachte reünie in de Shrine Exposition Hall in Los Angeles. Ook werd een vijftal shows aangekondigd in Australië, Nieuw-Zeeland en Japan. 

https://www.instagram.com/p/B7ho54GB7yL/?igshid=1kwg1n0chbgpi

My Chemical Romance

My Chemical Romance werd in 2001 opgericht in New Jersey, Amerika. De groep bracht in de tien jaar daarna vier studioalbums uit en scoorde hits met ‘The Black Parade’, ‘Teenagers’ en ‘Helena’. In 2010 kwam het vooralsnog laatste wapenfeit Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killtoys uit. Na jaren van stilte keert de band in 2020 terug.

In november werd de terugkeer aangekondigd met de bevestiging van een optreden in Los Angeles. Daarnaast werden er festivalshows in Japan, Nieuw-Zeeland en Australië bekendgemaakt. In Europa is de band vooralsnog alleen te zien in Engeland.