Pinkpop 2020 kondigt Volbeat, Nothing But Thieves en meer aan

1321
Volbeat
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Een nieuwe lading acts voor Pinkpop! Nadat Volbeat gisteren zichzelf al bevestigde, zijn vandaag ook onder meer Nothing But Thieves en Crowded House bevestigd.

Naast bovenstaande namen zijn ook Kensington en Lost Frequencies onthuld voor een optreden in Limburg. Bekijk alle nieuwe namen hieronder:

 • Volbeat
 • Nothing But Thieves
 • Kensington
 • Crowded House
 • Lost Frequencies
 • Of Monsters And Men
 • Balthazar
 • Supergrass
 • James Arthur
 • Danny Vera
 • Inhaler
 • JC Stewart

De organisatie van Pinkpop laat ook weten dat de headliner van de zondag zo snel mogelijk bekend wordt gemaakt. Dit betekent dus dat Volbeat niet bovenaan het affiche van het festival staat.

De nieuwe namen schitteren op het affiche naast onder meer Red Hot Chili Peppers, Post Malone, Zara Larsson en Keane, die eerder aangekondigd waren. Daarnaast zijn ook de ticketprijzen en de datum van de voorverkoop bekendgemaakt.

bevestiging pinkpop 2020

Volbeat

Volbeat
Foto: Nathan Gallagher

Volbeat zag in 2001 het levenslicht. De stijl laat zich kenmerken als een mix van heavymetal en rockabilly. Dit valt terug te horen in de invloeden, waarbij Elvis Presley, Johnny Cash en Metallica genoemd worden. Je kunt de band kennen van hits als ‘Lola Montez’, ‘Still Counting’ en ‘Heaven Nor Hell’. Het laatste album Seal The Deal And Let’s Boogie dateert van 2016. In 2018 deed de band onder andere Zwarte Cross, Graspop en Download Paris aan. Volgend jaar staan ze onder meer op Rock Am Ring en Pinkpop.

Pinkpop 2020

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. 

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

In 2020 vindt Pinkpop voor het eerst in het 51-jarige bestaan van het festival geen plaats, wegens het coronavirus. Red Hot Chili Peppers, Post Malone en Guns N’ Roses sierden oorspronkelijk de poster. Had je al kaarten gescoord om je favoriete bands te zien? Wie weet biedt onze Spotify-playlist nog enige troost. Beluister hem hieronder:

Linksvoor te vinden bij meet-ups, FESTEN of andere Festileaksfeestjes. Dol op elektronische beukplaten, harde festivalanthems en glitterende disco. Zingt bij The National, stampt bij Paul Kalkbrenner, danst bij Oscar And The Wolf en Dua Lipa en springt bij Cage The Elephant. Hoopt ooit Michael te vinden op de festivalweides.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.