Faith No More in juli naar AFAS Live

Faith No More
Photo: Dustin Rabin

Goed nieuws voor fans van Faith No More. De band komt voor het eerst sinds vijf jaar weer naar Nederland. Op 3 juli 2020 zijn ze te zien in de AFAS Live.

Het heeft even mogen duren, maar eindelijk is er weer de mogelijkheid om Faith No More op Nederlandse bodem te bewonderen. De laatste keer dat de band in Nederland was, is alweer vijf jaar geleden. Destijds stond de groep op Pinkpop 2015. Tickets voor het concert van 3 juli gaan aanstaande vrijdag 31 januari om 10.00 uur in de verkoop. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf €56,-.  

De band heeft al een aantal Europese bevestigingen staan voor aankomend jaar. Zo staan ze aankomende zomer bijvoorbeeld op Rock Werchter, Mad Cool en als headliner op Graspop. Doordat de Amerikanen naar de AFAS komen, is de kans een stuk kleiner geworden dat we ze ook nog op een Nederlands festival zullen zien. Pinkpop lijkt hierdoor uitgesloten.

Faith No More

Faith No More is een Amerikaanse band die in 1982 werd opgericht. Het vijftal combineert progressieve rock met funkmetal en hiphop, wat zeker in die tijd zeer vernieuwend was. Eind jaren ’80 en begin jaren ’90 wordt als hun sterkste periode gezien, met hits als ‘Epic’ en ‘Easy’.

In 2015 betraden de ervaren rockers voor het laatst Europese festivals. Dat jaar stonden ze onder meer op Pinkpop, Hellfest, Graspop en Rock Werchter. Op het laatstgenoemde festival waren ze de vervanger van Foo Fighters, omdat Dave Grohl zijn been brak tijdens een show in Zweden. Dit was ook het jaar dat ze voor het eerst sinds achttien jaar een nieuw album uitbrachten, Sol Invictus. Zou er dit jaar opnieuw een album uitkomen?