Faith No More week na Rock Werchter op Mad Cool 2020

Faith No More
Photo: Jimmy Hubbard

Faith No More sluit op zaterdag 11 juli het Spaanse Mad Cool af. Hierdoor is het mogelijk dat de band een week eerder nog een gaatje heeft voor Rock Werchter. Ook de komst van Anderson .Paak en Four Tet werd bekendgemaakt.

Met de dagelijkse aankondigingen van Mad Cool 2020 in Spanje, komt vandaag de groep rond Mike Patton naar voren als de headliner van de zaterdag. Faith No More is dus in de buurt tijdens de komende edities van Rock Werchter en Down The Rabbit Hole. Eerder werden ze al aangekondigd voor Hellfest.

Voor Anderson .Paak is dit overigens de eerste Europese bevestiging voor komend festivalseizoen. Hierdoor is het mogelijk dat hij volgend jaar meerdere festivals gaat doen. Mad Cool kwam vandaag in totaal met drie namen:

  • Anderson .Paak & The Free Nationals
  • Faith No More
  • Four Tet

Het Spaanse festival Mad Cool is fanatiek bezig met het uitbreiden van hun muziekprogramma. Iedere dag maken ze een of meerdere acts bekend. Zo is de komst van onder andere Taylor Swift, Twenty One Pilots, Major Lazer, The Killers en Kings of Leon al bevestigd.

Faith No More

Faith No More is een Amerikaanse band die in 1982 werd opgericht. Het vijftal combineert progressieve rock met funkmetal en hiphop, wat zeker in die tijd zeer vernieuwend was. Eind jaren ’80 en begin jaren ’90 wordt als hun sterkste periode gezien, met hits als ‘Epic’ en ‘Easy’.

In 2015 betraden de ervaren rockers voor het laatst Europese Festivals. Toen stonden ze onder meer op Pinkpop, Hellfest, Graspop en Rock Werchter. Op het laatstgenoemde waren ze de vervanger van Foo Fighters, omdat Dave Grohl zijn been brak tijdens een show in Zweden. Dit was ook het jaar dat ze voor het eerst sinds 18 jaar een nieuw album uitbrachten, Sol Invictus. Zou er dit jaar opnieuw een album uitkomen?

Mad Cool 2020

Photo: Paco Poyato (Mad Cool 2018)

Mad Cool bestaat pas een paar jaar, maar imponeert nu al met indrukwekkende line-ups. Zo sierden afgelopen zomer onder andere The CureThe NationalThe Smashing PumpkinsVampire Weekend en Bon Iver het affiche. Volgend jaar viert Mad Cool haar vijfjarig jubileum. Onder meer Taylor Swift, Twenty One Pilots, The Killers en Kings of Leon geven dan acte de présence.

  • Locatie: Madrid, Spanje
  • Datum: 8-11 juli
  • Tickets: vierdaags ticket € 159,-; driedaags ticket € 149,-; dagticket € 65,-
  • Voor meer informatie kun je op de website van Mad Cool terecht.

Om alvast in te komen, kun je onze Spotify-playlist van het festival aanzetten.

Mad Cool Logo

Mad Cool 2023

Locatie
Spanje
Madrid, Spanje
Datum 5-9 juli 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen