Rock Werchter 2020 presenteert Faith No More

Faith No More
Photo: Jimmy Hubbard

Weer een nieuwe naam voor Rock Werchter. De organisatie van het Belgische festival maakt zojuist de komst van Faith No More bekend. De groep is in juli te zien in Werchter.

Door de komst van Faith No More naar Rock Werchter begint het affiche stilaan vorm te krijgen. Eerder werden onder meer Pearl Jam, Twenty One Pilots, System of a Down, Pixies en Thom Yorke aangekondigd voor het Belgische festival.

Faith No More

Faith No More is een Amerikaanse band die in 1982 werd opgericht. Het vijftal combineert progressieve rock met funkmetal en hiphop, wat zeker in die tijd zeer vernieuwend was. Eind jaren ’80 en begin jaren ’90 wordt als hun sterkste periode gezien, met hits als ‘Epic’ en ‘Easy’.

In 2015 betraden de ervaren rockers voor het laatst Europese festivals. Toen stonden ze onder meer op Pinkpop, Hellfest, Graspop en Rock Werchter. Op het laatstgenoemde waren ze de vervanger van Foo Fighters, omdat Dave Grohl zijn been brak tijdens een show in Zweden. Dit was ook het jaar dat ze voor het eerst sinds 18 jaar een nieuw album uitbrachten, Sol Invictus. Zou er dit jaar opnieuw een album uitkomen?

Rock Werchter 2020

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter is volgend jaar alweer toe aan de 46ste editie. De line-up van het festival staat altijd garant voor een groot feest. Afgelopen zomer had het festival onder meer The CureMuseMumford & Sons en P!nk op het programma staan. Het affiche van aankomend jaar wordt ingekleurd door Pearl JamTwenty One Pilots en System of a Down.

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 2-5 juli 2020
  • Kaartverkoop: Weekendkaarten kosten € 243,-, dagkaarten € 110,-
  • Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite

Alvast in de stemming komen voor de editie van 2020? Luister dan naar onze speciale Spotify-playlist.