We Are Electric Weekender stopt na vijf edities

We Are Electric 2019
Photo: Yara Bakker / Festileaks

Een somber nieuwsbericht vanuit Boxtel. Er komen geen nieuwe edities van We Are Electric Weekender.

De organisatie van het Brabantse festival plaatste een bericht op Facebook. Daarin stond dat het evenement lastig aan goede elektronische liveacts kon komen. Daarnaast laat de organisatie ook weten dat ze geen festival willen organiseren waar ze niet honderd procent achter staan. De organisatoren wilden daarom stoppen op hun hoogtepunt. En zo geschiedde. De editie van 2019 was de laatste. Voor het volledige bericht check je de Facebookpost onderaan.

Het festival in Boxtel begon in 2015. Het evenement had toen al twee succesvolle indoor edities achter de rug. Op dat moment besloot de organisatie dat het tijd was voor iets groters en We Are Electric Weekender was geboren. Het festival heeft veel verschillende elektronische acts op het affiche gehad. Zo stonden onder meer The Chemical Brothers, Eric Prydz, Disclosure, Charlotte de Witte, Paul Kalkbrenner en Martin Garrix er op de planken.

Vorig jaar ging de Eindhovense editie van We Are Electric ook niet door. Ook toen was het gebrek aan goede acts de oorzaak. De organisatie liet destijds wel weten snel terug te komen met andere evenementen. Het is nog niet bekend of het festival in de Lichtstad in 2020 wel doorgaat.