Het beste van week 3: eerste namen Zwarte Cross, We Are Electric Weekender stopt, en meer

Een ramvolle week vol nieuwe bevestigingen en andere festivalnieuwtjes. Niet alleen presenteerde Primavera Sound 2020 een indrukwekkende line-up, ook kwam Zwarte Cross met de eerste namen en deden we de Festivalpodcast vanaf Eurosonic/Noorderslag. We kijken terug op het beste van week 3!

1. De eerste namen van Zwarte Cross 2020

Het zat er al aan te komen. Met een zestal cryptische omschrijvingen lichtte het festival in Lichtenvoorde eerder deze week al een tipje van sluier op. De bevestiging kwam niet veel later en telde maar liefst 43 namen. Onder andere Dropkick Murphy’s, Tyfoon, Krezip, Bökkers en Sports Team staan komende zomer tussen al het motorgeweld op Zwarte Cross 2020.

2. We Are Electric Weekender stopt na 5 edities

Er komt in 2020 geen nieuwe outdoor editie van We Are Electric. De organisatie laat op Facebook weten dat het evenement lastig aan goede elektronische liveacts kan komen. Daarnaast melden ze dat ze geen festival willen organiseren waar ze niet honderd procent achter staan. De organisatoren wilden daarom stoppen op hun hoogtepunt. Het festival in Boxtel begon in 2015 en stonden er onder meer The Chemical Brothers, Eric PrydzDisclosureCharlotte de WittePaul Kalkbrenner en Martin Garrix op de planken.

3. Twee zelfbevestigingen in één week

Deze week maar liefst twee zelfbevestigingen. Rival Sons staat komende zomer op Graspop. De band deelde een poster van de tournee van Aerosmith. Rival Sons verzorgt daar het voorprogramma en mag daardoor ook op Graspop spelen. Verder kon de band OM niet meer langer wachten. De metalact deelde alvast het tourschema mét Best Kept Secret 2020 in de lijst.

4. Festivalpodcast vanaf ESNS20

Festileaks is op Eurosonic/Noorderslag, het eerste festival van het jaar. En dus komt de Festivalpodcast ook vanuit Groningen. Presentatoren Jos Willemsen (Festileaks) en Julia Gieskes (KINK) ontvangen op Eurosonic/Noorderslag vier festivalorganisatoren: van BKS, DTRH, Woo Hah en Zwarte Cross. Wat zijn de onderwerpen? Onder andere ticketprijzen, genderongelijkheid en duurzaamheid komen voorbij. Luister nu!

5. Best Kept Secret volledig vegetarisch?

Het is voorlopig nog slechts een overweging, maar festivaldirecteur Maurits Westerik onderzoekt wel degelijk de mogelijkheid om Best Kept Secret volledig vegetarisch te maken. Dat laat hij weten in dezelfde Festivalpodcast. “Het zou me niet verbazen als wij dat zo gaan insteken, omdat het zo veel scheelt. (…) je ziet dat het je volledige uitstoot als festival enorm omlaag brengt.”

6. De indrukwekkende line-up van Primavera Sound 2020

Je hebt posters en je hebt pósters. Primavera Sound 2020 heeft een póster. Deze week presenteerde het festival de gehele line-up na eerder al Pavement te hebben gedropt. Daarnaast is het ook de beurt aan onder meer The Strokes, Lana Del Rey, Tyler The Creator, Massive Attack en Disclosure. Het is voor The Strokes tevens hun eerste Europese festival. Komt er misschien meer?

Het beste van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het festivalseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van de belangrijkste content van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!