Lyrics Quiz: hoe goed ken jij de teksten van Guns N’ Roses?

982
Pinkpop

Als afsluiter van Pinkpop 2020 gaat Guns N’ Roses wederom bewijzen waarom het een van de grootste hardrockbands uit de geschiedenis is. Kun jij Axl’s teksten al vlekkeloos mee schreeuwen? Of moet je nog even oefenen? Kom erachter met de Lyrics Quiz.

In 1987 kwam de Amerikaanse hardrockgroep kei hard de wereld in met het debuutalbum Appetite for Destruction. Binnen de band ging het niet altijd over rozen waardoor Axl Rose er vanaf 1993 alleen voor stond. Maar in 2016 kwamen founding members Slash, Duff McKagan en Axl Rose weer samen en tourden de wereld over met de Not In This Lifetime-tour. Komend jaar is Pinkpop aan de beurt, dus trek je leren jas uit de kast, knoop je bandana om en test je kunnen met de Lyrics Quiz:

Guns N’ Roses

Guns N' Roses

Het Amerikaanse Guns N’ Roses ontstond in 1985 – zowel in naam als in formatie – uit de combinatie van twee bands, namelijk L.A. Guns en Hollywood Rose. Na eerst een EP in eigen beheer te hebben uitgebracht, verwerven ze in 1987 wereldwijde bekendheid met het debuutalbum Appetite For Destruction. De grootste hits als ‘Knockin’ on Heaven’s Door’ (Bob Dylan cover) en ‘November Rain’ volgen echter pas na het verschijnen van Use Your Illusion I en II (1991).

De hardrockgroep gaf in de afgelopen 35 jaar, negen keer eerder een optreden in Nederland. Echter nog nooit eerder op een festivalpodium. Guns N’ Roses debuteert én jubileert dus op Pinkpop 2020. En alsof dat nog niet genoeg ingrediënten zijn voor een memorabel jaar, kunnen we ook nog uitkijken naar een nieuw album: de eerste sinds Chinese Democracy (2008).

Pinkpop 2020

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. 

In 2020 vindt Pinkpop voor het eerst in het 51-jarige bestaan van het festival geen plaats, wegens het coronavirus. Red Hot Chili Peppers, Post Malone en Guns N’ Roses sierden oorspronkelijk de poster. Had je al kaarten gescoord om je favoriete bands te zien? Wie weet biedt onze Spotify-playlist nog enige troost. Beluister hem hieronder:

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Communicatiestudent aan de Fontys Economische Hogenschool Tilburg. Draait alles van Rolling Stones, Art Blakey en The Beach Boys tot aan Motorhead, Sleep en Darkthrone.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.