Stem nu op jouw favoriete nummers van Guns N’ Roses

713
Pinkpop

Het is Pinkpop gelukt! Guns N’ Roses is geboekt als derde headliner en mag het festival in 2020 afsluiten. Het belooft een bijzonder optreden te worden, want het is de allereerste festivalshow op Nederlandse bodem in de 35 jaar dat de band bestaat. Ter voorbereiding werpen we een blik op het oeuvre van de band. Welke nummers zou jij op zondag 21 juni willen horen?

Je kunt kiezen uit de diverse tracks van de zes langspelers die GNR (zoals velen de bandnaam graag afkorten) rijk is. Staan jouw favorieten op het klassieke Appetite For Destruction? Of ben jij toch meer van het latere werk op Chinese Democracy? Laat het ons nu weten in onderstaande poll. Je kunt zoveel stemmen uitbrengen als je wil, maar je mag ook een heel album overslaan. Ontbreken er nummers? Laat het ons dan vooral in de comments weten. Go!

Stem op de allerbeste tracks

Chinese Democracy (2008)

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

View Results

Loading ... Loading ...

The Spaghetti Incident? (1993) and other covers

View Results

Loading ... Loading ...

Use Your Illusion II (1991)

View Results

Loading ... Loading ...

Use Your Illusion I (1991)

View Results

Loading ... Loading ...

G N' R Lies (1988)

View Results

Loading ... Loading ...

Appetite For Destruction (1987)

View Results

Loading ... Loading ...

Guns N’ Roses

GNR

Het Amerikaanse Guns N’ Roses ontstond in 1985 – zowel in naam als in formatie – uit de combinatie van twee bands, namelijk L.A. Guns en Hollywood Rose. Na eerst een EP in eigen beheer te hebben uitgebracht, verwerven ze in 1987 wereldwijde bekendheid met het debuutalbum Appetite For Destruction. De grootste hits ‘Knockin’ on Heaven’s Door’ (Bob Dylan cover) en ‘November Rain’ volgen echter pas na het verschijnen van Use Your Illusion I en II (1991). Chinese Democracy is de meest recente plaat, deze verscheen in 2008. De hardrockgroep gaf in de afgelopen 35 jaar negen keer eerder een optreden in Nederland.

Pinkpop 2020

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. 

In 2020 vindt Pinkpop voor het eerst in het 51-jarige bestaan van het festival geen plaats, wegens het coronavirus. Red Hot Chili Peppers, Post Malone en Guns N’ Roses sierden oorspronkelijk de poster. Had je al kaarten gescoord om je favoriete bands te zien? Wie weet biedt onze Spotify-playlist nog enige troost. Beluister hem hieronder:

Als Content Manager verantwoordelijk voor o.a strategie en performance. Beschouwt Paradiso als haar huiskamer en festivals als haar zomervakantie. Al vele festivals bezocht, maar Lowlands (16x) en DTRH (6x) blijven favoriet.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.