9 dingen die we leerden uit de eerste LLowcast

686
Photo: Bart Heemskerk (Lowlands 2018)

Met de aankondiging van de eerste 55 namen heeft Lowlands ook de eerste podcast “LLowcast” gemaakt. In deze podcast bespreekt festivaldirecteur Eric van Eerdenburg de laatste nieuwtjes over de eerste bekendmakingen. Wij pikte de negen opvallendste feitjes er voor je uit.

Meer weten over Lowlands 2021? Check onze speciale festivalpagina met informatie over ticketverkoop, line-up, camping en ander nieuws.

Eric noemt Yungblud de ‘Billie Eilish’ van 2020

Volgens van Eerdenburg is Yungblud de mannelijke equivalent van Eilish. Optredens van deze energieke artiest zijn een echte belevenis. Ondanks dat hij nog niet zo groot is als Billie Eilish, timmert hij hard aan de weg. Hij is een echte wereldster in wording. Onder andere omdat hij weinig plannen heeft en vooral doet waar hij zelf zin in heeft. Hij is al een tijdje bezig maar ontwikkelt zich nu razendsnel, ook het publiek begint hem steeds meer te ontdekken.

Hollywood Vampires wilde zelf Lowlands aandoen

De Hollywood Vampires, bestaande uit Johnny Depp, Joe Perry en Alice Cooper, hebben vrijwel nooit tijd om op tour te gaan. Deze zomer hebben de heren dan ook maar 6 datums om op te treden, daarvan wilde ze er graag een op Lowlands spelen. De band kostte relatief niet veel. Er was ook eigenlijk geen vergadering nodig om hiermee akkoord te gaan volgens van Eerdenburg.

Van Eerdenburg denkt dat het nieuwe album van Typhoon in het voorjaar uitkomt

Typhoon komt na meer dan 5 jaar weer met een album. De festivaldirecteur van Lowlands laat weten erg benieuwd te zijn naar het nieuwe werk. Volgens hem is het moeilijk om de afgelopen plaat te evenaren omdat deze goed was, vandaar dat het nieuwe album ook even op zich heeft laten wachten. Op de vraag wanneer de plaat uit komt verteld Eric dat hij het niet weet, maar dat hij wel denkt dat de nieuwe plaat in het voorjaar uitkomt.

Er wordt gehoopt dat Caribou ook nog een dj set wil doen als Daphni

De organisatie is bezig om Daphni, een andere stagenaam van Caribou, een dj set te laten doen. Volgens van Eerdenburg is dit een erg fris geluid en had hij de eerste keer dat hij het hoorde niet door dat dezelfde producer van Caribou erachter zat. De organisatie is hier nog mee bezig om dit te regelen.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Lowlands heeft nog weinig last van Brexit

Dit jaar ervaart Lowlands nog weinig last van de Brexit. Tot het einde van het jaar gaat het nog op de ouderwetse manier (zoals afgelopen jaren). Eric denkt er aan de grens veel problemen kunnen ontstaan. Grote producties mogen een dag extra reizen uittrekken aan het vervoeren van de spullen van Engeland naar de rest van Europa.

De zoon van Eric is de producer van Gotu Jim

De zoon van Eric maakt de beats en de muziek voor Gotu Jim. Ondanks dat Eric hier weinig mee te maken heeft vond de organisatie dat ze Gotu Jim toch maar eens moesten boeken. Hij staat erom bekend de tent overal op z’n kop te zetten.

Noord-Nederlandse orkest staat met 164 man op het podium voor de 9e van Beethoven

Het Noord-Nederlandse orkest staat samen met een koor van tachtig mensen, drie solisten en een dirigent op het podium. Het podium moet zelfs groter gemaakt worden voor de uitvoering de samenstelling. Samen gaan zij de 9e van Beethoven spelen. Dit stuk staat ook wel bekend als het Europese volkslied. Om het orkest dit jaar de 9e van Beethoven op te laten voeren is erg speciaal. Niet alleen is 2020 het jaar van de Brexit, maar ook is het 75 na de oorlog én is het de 250e verjaardag van Beethoven. Dit leek de organisatie het juiste jaar om de symfonie op te voeren.

De brug verdwijnt, er komt een viaduct over de weg

De welbekende brug van Lowlands verdwijnt. In plaats daarvan komt er een viaduct zonder trappen. Je kunt nu gewoon rollend naar boven. Aangezien de brug voorheen ook veel werd gebruikt door andere evenementen wordt het nu een permanent viaduct. Er wordt nu gewerkt aan de bouw van het viaduct. Of we er tijdens Lowlands 2020 al overheen kunnen lopen is nog niet duidelijk.

Lowlands gaat eigen tenten maken in verband met duurzaamheid

Lowlands gaat zelf een tent ontwikkelen (easycamp) voor tijdens het festival. Tijdens het festival staan de tenten op een aparte camping, inclusief slaapzak en luchtbed. Als er iets kapot is aan de tenten, kan Lowlands het zelf maken en als de tent kapot is kan deze gerecycled worden. In het kader van duurzaamheid zijn deze tenten het proberen waard.

Benieuwd waarom Lowlands The Chemical Brothers en Liam Gallagher boekte? Luister zelf de hele LLowcast!

Lowlands 2020

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands, zin in. Treffender dan The Opposites zullen we het nooit kunnen formuleren. Helaas gooit de pandemie van het coronavirus dit jaar roet in het eten: uit voorzorgsmaatregelen gaat de editie van 2020 niet door. Ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. Voor 2020 stonden onder meer The Chemical Brothers, Foals en Stormy op het programma.

Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma: workshops, comedy, film of wetenschap, niets is te dol. Lowlands is een allemansvriend en daarom een onbetwist hoogtepunt van de festivalzomer.

Beluister onze Spotify-playlist van Lowlands om je toch nog een beetje op het festival te kunnen wanen deze zomer:

Tussen festivals, concerten en reizen door studeer ik leraar aardrijkskunde. Groot fan van Metallica en heilig van overtuigd dat John Coffey een comeback gaat maken

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.