Foo Fighters kondigt nieuwe Europese shows aan

Photo credit: Brantley Gutierrez

Foo Fighters kondigt drie nieuwe Europese shows aan, waarvan één op een Frans festival. De mogelijkheid van een Nederlandse of Belgische show lijkt dus nog niet uitgesloten.

Het lijkt er steeds meer op dat Foo Fighters een uitgebreide Europese tournee gaat doen in de zomer. Naast het Franse Festival de Nîmes op 16 juni geeft de formatie rondom Dave Grohl concerten in Duitsland en Spanje. De rockband staat 10 juni op de planken in Waldbühne in Berlijn en op 19 juni in Ciudad de las Artes y las Ciencias in Valencia.

Een optreden in de Benelux staat vooralsnog niet op het programma. Eerder werd al duidelijk dat de groep tijdens de Pinkpopzondag op Rock in Rio Lisboa staat. Voor een volledig overzicht van de tourdata check je de website.

In een eerder stadium werd al bekend dat Foo Fighters bezig is met een nieuw album. Het zou zomaar kunnen dat er tijdens deze optredens nieuwe muziek te horen is.

Foo Fighters

Foo Fighters
Photo: Brantley-Gutierrez

Foo Fighters is een Amerikaanse rockband die bestaat uit zes leden. Dave Grohl richtte de band in 1994 op na het uiteenvallen van Nirvana door de dood van Kurt Cobain. De band bracht een jaar later gelijk haar eerste album uit. In de jaren daarop volgden er nog acht albums. Het meest recente album Concrete and Gold kwam in september 2017 uit. Vorig jaar brachten de heren nog een nieuwe EP, genaamd 01070725 uit. Vorig jaar stonden de heren nog op onder meer Lollapalooza Stockholm en Sziget. Dit jaar zijn ze te zien op Rock in Rio Lisboa en Festival de Nîmes.