Nieuwe kanshebbers Lowlands: Reading & Leeds 2020 delen affiches

Stormzy - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Nieuwe mogelijkheden voor Lowlands. Reading & Leeds 2020 hebben onder andere Stormzy, Migos en Two Door Cinema Club aan de affiche toegevoegd.

Naast bovengenoemde artiesten staan ook onder meer Sam Fender en Fontaines D.C. in augustus in Engeland. Eerder deze week kondigde de organisatie ook de komst van headliner Rage Against The Machine aan. Een overzicht van de nieuwe bevestigingen is hieronder te vinden.

De aankondiging van de Engelse zusterfestivals is vooral interessant voor Lowlands, dat een week eerder plaatsvindt. Er is al enige overlap tussen de line-ups. Stormzy, Sam Fender en Liam Gallagher komen bijvoorbeeld ook naar Biddinghuizen. Er is dus een mogelijkheid dat we andere namen van Reading & Leeds ook nog terugzien op Lowlands.

 • Stormzy
 • Migos
 • Two Door Cinema Club
 • Gerry Cinnamon
 • Courteeners
 • Run The Jewels
 • Fontaines D.C.
 • All Time Low
 • As It Is
 • Mabel
 • D-Block Europe
 • Slowthai
 • Sam Fender
 • Idles
 • girl in red
 • Sports Team
 • Jpegmafia
 • Denzel Curry
 • AJ Tracey
 • Rex Orange County
 • Dermot Kennedy
 • Sleeping With Sirens
 • Fever 333
 • Headie One
 • Sea Girls
 • Wallows
 • Inhaler
 • The Hunna

Stormzy

Stormzy
Photo: Atlantic Records

Met zijn megahit ‘Shut Up’ ging de Britse grime-koning Stormzy van een YouTube-hit naar nummer 8 in de UK Singles Charts. Op zijn debuut album Gang Signs & Prayer laat hij veel van zichzelf zien en vooral waar hij toe in staat is. In 2018 was hij nog te bewonderen op Lowlands en afgelopen zomer stond hij onder andere op WOO HAH!. Bovendien was hij headliner op het Engelse Glastonbury. Zijn nieuwe album Heavy Is The Head is op 13 december uitgebracht. Volgende zomer staat hij op Pohoda en Dour.

Reading & Leeds Festival 2020

Reading & Leeds Festival bestaat uit twee zusterfestivals die in hetzelfde weekend plaatsvinden. Deze festivals hebben ook (grotendeels) dezelfde line-up. De organisatie haalt ieder jaar flinke namen binnen: onder meer Fleetwood Mac, Deep Purple, Radiohead en The Rolling Stones hebben op de planken gestaan. Komende editie is het de beurt aan onder meer Liam Gallagher en Rage Against The Machine.

 • Locatie: Reading in Richfield Avenue, Leeds in Bramham Park, beide in Engeland.
 • Datum: 28-30 augustus 2020
 • Tickets: vanaf €260,- voor een weekend
 • Voor meer informatie kun je terecht op de officiële website.
Leeds Festival Logo

Leeds Festival 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Leeds, Verenigd Koninkrijk
Datum 21-25 augustus 2024
Tickets Kopen