Eerste festival voor Stormzy in 2020

Stormzy - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Stormzy kondigt zojuist zijn eerste festivaloptreden in het nieuwe jaar aan. In 2020 staat de rapper op Pohoda.

Het lijkt erop dat Stormzy komende zomer weer wat festivals af gaat. Op het Slowaakse Pohoda sluit de rapper de eerste dag af. De aankondiging van het festival vind je hieronder.

Het festival in Slowakije vindt plaats in hetzelfde weekend als WOO HAH! in Nederland. Aangezien de rapper daar afgelopen editie al stond, is het niet waarschijnlijk dat hij er volgend jaar weer gaat optreden. Er is echter wel een kans dat er na dit aangekondigde festivaloptreden nog meer volgen in 2020.

Stormzy

Met zijn mega-hit ‘Shut Up’ ging de Britse grime koning van een YouTube-hit naar nummer 8 in de UK Singles Charts. In zijn debuut album Gang Signs & Prayer laat hij veel van zichzelf zien en vooral waar hij toe in staat is. In 2018 was hij nog te bewonderen op Lowlands en afgelopen zomer stond hij onder andere op WOO HAH!. Zijn nieuwe album Heavy Is The Head is op 13 december uitgebracht. Volgende zomer staat hij op Pohoda.

Pohoda Festival

Pohoda 2019
Photo: Martin Bobok

Pohoda Festival vindt al 23 jaar plaats nabij de stad Trenčín in Slowakije. Daar wordt het lokale vliegveld omgetoverd tot festivallocatie. Afgelopen jaar stonden onder meer Lianne La HavasMura Masa, The 1975 en Liam Gallagher op het affiche. Dit jaar is het de beurt aan onder meer Stormzy.

  • Locatie: Trenčín, Slowakije
  • Datum: 9 – 11 juli 2020
  • Tickets: € 99,- voor een weekendticket, inclusief camping.
  • Meer informatie over het festival vind je op de officiële website.
Pohoda Festival Logo

Pohoda Festival 2016

Locatie
Slowakije
Trencín, Slowakije
Datum 7-9 juli 2016
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Niet meer beschikbaar.