The Strokes presenteert nieuwe single ‘Bad Decisions’

nummer van the strokes

The Strokes komt vandaag met de tweede single van het nieuwe album. De nieuwe plaat heet ‘Bad Decisions’.

Deze single hoort bij het nieuwe album, The New Abnormal dat wordt uitgebracht op 10 april. Eerder werd al het nummer ‘At The Door’ uitgebracht, samen met het artwork en de setlist. Beide nummers zijn al eens live gespeeld. Dat gebeurde tijdens een politieke rally in Amerika. Het optreden van The Strokes op de Bernie Sanders rally check je hier.

Komende zomer komt de band onder meer naar Best Kept Secret en Rock Werchter. Gaan we de nieuwe muziek daar horen?

Check ‘Bad Decisions’ hieronder:

The Strokes

De alternatieve rockgroep The Strokes – bestaande uit Julian Casablancas (zang), Albert Hammond jr. (gitaar), Nick Valensi (gitaar), Nikolai Fraiture (bas) en Fabrizio Moretti (drums) – werd in 1998 opgericht in New York. Het debuutalbum Is This It? (2001) werd na de release, wereldwijd geprezen en is bijna 20 jaar later nog steeds een klassieker in menig platencollectie. NME doopte de band zelfs om tot the saviours of rock-‘n-roll.

Na een paar productieve jaren met vervolgalbums Room On Fire (2003) en First Impressions of Earth en de daarbij horende tours, besluiten de bandleden in 2007 een lange pauze in te lassen en tijd te besteden aan solo-projecten. Gelukkig kwam The Strokes terug in 2013 met nieuwe muziek, echter niet meer met een optreden in Nederland. Tot nu! Komende zomer komt de groep onder meer naar Best Kept Secret en Rock Werchter.