‘Caribou geeft extra show op Lowlands 2020’

567
Photo: Thomas Neukum

Caribou heeft aangegeven dat ook een show van Daphni, één van zijn stagenamen, zal gaan plaatsvinden op Lowlands 2020. Daarmee staat hij dus twee keer op de line-up.

Caribou, Daphni, Manitoba; de Canadeze artiest Dan Snaith draagt vele namen. Hoewel de meeste hem als eerstgenoemde zullen kennen, werd in een interview aan Eric van Eerdenburg ook gevraagd naar een tweede set van Snaith, als Daphni, op Lowlands 2020. De festivalbaas gaf aan hier wel mee bezig te zijn en ook Caribou/Daphni/Dan geeft nu zelf aan dat dit tweede optreden lijkt te gebeuren.

“See you there!”

Het hoge woord kwam eruit in een Ask Me Anything-thread op Reddit. Een fan gaf aan dat hij heel erg hoopte om ook Daphni te zien op Lowlands. Dans antwoord was kort maar krachtig: “I think Daphni at Lowlands is happening now. See you there!” Meer bevestiging is haast niet nodig, toch?

Zowel Caribou als Daphni vinden we dus waarschijnlijk straks terug op de line-up van Lowlands 2020. Naast de eerste 55 namen (waaronder Caribou) wordt er nog hevig gespeculeerd met wie Dan Snaith het affiche gaat delen.

Caribou/Daphni

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk was daar dan weer een teken van leven van de Canadeze Caribou, ofwel, Dan Snaith. Met Suddenly, zijn zesde plaat mogen we eindelijk weer genieten van de componist/DJ/’elektronicakameleon’ (zoals Lowlands hem liefkozend benoemd). Elektronica met invloeden van indierock en jazz. Knoop daar maar eens een touw op vast. Komende zomer kunnen we hem bewonderen op onder andere NOS Alive, All Points East en Lowlands.

Lowlands 2020

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands, zin in. Treffender dan The Opposites zullen we het nooit kunnen formuleren. Helaas gooit de pandemie van het coronavirus dit jaar roet in het eten: uit voorzorgsmaatregelen gaat de editie van 2020 niet door. Ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. Voor 2020 stonden onder meer The Chemical Brothers, Foals en Stormy op het programma.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma: workshops, comedy, film of wetenschap, niets is te dol. Lowlands is een allemansvriend en daarom een onbetwist hoogtepunt van de festivalzomer.

Beluister onze Spotify-playlist van Lowlands om je toch nog een beetje op het festival te kunnen wanen deze zomer:

Trotse bewoner van het altijd mooie Groningen. Daarmee automatisch die-hard fan van alles omtrent ESNS en ontdek ieder jaar weer een nieuw favoriet festival. Geboren in het jaar van Brainpower's eerste plaat (#brainpowerbaby) en dat heeft meteen de toon gezet. Zodoende altijd samen met Joëlle te vinden bij de foutste en goedkoopste slettendisco.