Festivalconcert: toch nog genieten van Foo Fighters

446
Photo credit: Brantley Gutierrez

Het zijn sombere dagen voor festivalliefhebbers. Net toen het begin van een nieuw festivalseizoen in zicht kwam, werd het ruw uit onze handen getrokken door het coronavirus. Maar niet getreurd! Bij Festileaks schotelen we je komende tijd de beste festivalconcerten voor. Zo kun je toch nog genieten van je favoriete artiesten. Vandaag op het digitale mainstage: Foo Fighters!

Al 25 jaar breekt Foo Fighters de grote en kleine podia af met hun muur van gitaren, drums en nog meer gitaren. Genoeg reden voor een jubileumtour langs de steden waar hun eerste tour in 1995 ook langs ging, dacht frontman Dave Grohl. Er waren zelfs geruchten dat ze hun optredens op Pinkpop en Lowlands 1995 zouden komen overdoen. What could have been, want door de rappe verspreiding van het coronavirus moest ook de Amerikaanse rockformatie hun tour uitstellen. Dat liet Dave Grohl weten in een bericht aan al zijn fans. Het gaat in eerste instantie om de Amerikaanse data, maar met het afbrokkelen van de Europese festivalzomer worden ook die shows steeds minder zeker.

Maar als jullie niet naar Foo Fighters kunnen, dan brengen wij Foo Fighters gewoon naar jullie! Dat doen we in de vorm van de knallende show die Dave Grohl & co. gaven op Rock am Ring 2015. Niet veel later brak de frontman zijn been. Alhoewel hij de show op Pinkpop dat jaar moest afzeggen zat hij niet veel later weer op het podium (met zijn been nog in het gips) om de rock naar de mensen te brengen. We kunnen er dus wel zeker van zijn dat ook deze crisis hen niet tegen zal houden om net zo hard terug te keren!

Live op Rock am Ring 2015

Foo Fighters

Foto: Brantley Gutierrez

Foo Fighters is een Amerikaanse rockband die bestaat uit zes leden. Dave Grohl richtte de band in 1994 op na het uiteenvallen van Nirvana door de dood van Kurt Cobain. De band bracht een jaar later gelijk haar eerste album uit. In de jaren daarop volgden er nog acht albums. Het meest recente album Concrete and Gold kwam in september 2017 uit. Vorig jaar brachten de heren nog een nieuwe EP, genaamd 01070725, uit. Vorig jaar stonden de heren nog op onder meer Lollapalooza Stockholm en Sziget. Dit jaar zijn ze te zien op Rock in Rio Lisboa en Festival de Nîmes. Dankzij de corona-crisis staat ook hun tour helaas op losse schroeven.