Startersgids: Paaspop voor beginners

387
Paaspop 2019
Photo: Coen van Tartwijk (Paaspop 2019)

Het is weer bijna tijd voor één van de allereerste festivals van het jaar: Paaspop! Drie dagen feest vieren tijdens Pasen doe je uiteraard in het niet-zo-vaak-zonnige Schijndel. Maar bij zo’n ontdekkingstocht, wat mag je nu écht niet vergeten? Dit is alles wat je van te voren moet weten.

Het Brabantse Schijndel wordt tijdens Pasen al 46 jaar omgetoverd tot feestparadijs. Dit jaar zorgen onder andere Krezip, Chef’Special, Kensington, Sean Paul en Paul Kalkbrenner voor onrust in Brabant. Wordt dit jouw eerste keer Paaspop? Sit back, relax en ga voorbereid op pad met de Festileaks Startersgids.

Zonnebril

Paaspop 2019
Photo: Max Kneefel (Paaspop 2019)

Het is nog maar april zodra we ons op de Paaspop-weide begeven, maar een zonnebril moet wel degelijk op je paklijst. Waarom? Heel Brabant licht op door alle schermen en lampjes op het festival. En mocht de weersverwachting ook maar iets lijken op die van vorig jaar, dan mag die zeker niet vergeten worden. Daarnaast: wat rockt er nou harder dan een zonnebril op in het donker?

Trui, trui, trui!

Paaspop 2019
Photo: Bart Heemskerk (Paaspop 2019)

Het is tijd om je zonnebril af te zetten en je ogen dicht te doen. Althans, als dat lukt in de koude aprilnachten. Pak voor de nachten een dikke trui in en investeer in een goede slaapzak. Toch iets vergeten? Bezoek dan de XL Shopping Mall – waar ze werkelijk alles verkopen. Voor de bezoekers die de gehele garderobe mee hebben genomen, maar toch niet helemaal tevreden zijn, biedt de XL Shopping Mall ook stijladvies. Ja, echt!

Veel genre’s. Heel. Veel. Genre’s

Paaspop 2019
Photo: Marcel Krijgsman (Paaspop 2019)

Paaspop heeft voor ieder wat wils zodat jij met je hele vriendengroep naar Schijndel kan. Beuk de avond door met Paul Kalkbrenner, of ren door de mosh-pit bij Lamb of God. Wees niet bang om eens uit je comfortzone te stappen en die vriend met een ontvrichtende muzieksmaak te volgen. Op Paaspop zit het namelijk geheid goed met de sfeer, ongeacht waar op het terrein je bent.

Randactiviteiten

Paaspop 2019
Photo: Coen van Tartwijk (Paaspop 2019)

Paaspop draait niet alleen om muziek, maar ook om alles met de woorden ‘rand’ en ‘activiteit’ erin. Speel bijvoorbeeld Stef Stuntpiloot van gigantisch formaat, of zoek een podium op dat compleet in strijd gaat met de wetten van de natuur. Benieuwd wat er vorig jaar allemaal te doen was? Check hier de beste randactiviteiten van Paaspop 2019.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

De brakke ochtend

Paasontbijt Paaspop 2019
Photo: Festileaks

Ondanks dat je eindelijk ontsnapt bent aan het paasontbijt bij je (schoon)ouders is brak ontbijten met je maten een must op Paaspop. Met links op het spectrum van paasontbijtjes een kaastosti, en in de andere hoek bier met musli. Volledig zelf in te richten dus! Inspiratie nodig? Dit deden je Paaspop-voorgangers!

Theatre Afters

Paaspop 2019
Photo: Tom Doms (Paaspop 2019)

‘s Avonds geniet je gegarandeerd van feestjes in de Theatre. Voor deze editie staan 80’s verantwoord, Singlefeestje en Zer00’s Heroes op het programma. Ben jij er klaar voor om je oud te voelen?

High-class

Ben Houdijk (Paaspop 2018)

Paasontbijt achter de rug? Vind de weg richting de ruim 50 high-end foodtrucks die het festival voor je neerzet. Ook voor de prinsen en prinsessen biedt het festival een oplossing. Zo gaat het in 2020 zelfs zo ver dat de organisatie een 3-sterren restaurant neerzet!

Loco Royale

Paaspop 2019
Photo: Tom Doms (Paaspop 2019)

Als het ergens feest is op de weide is dat wel in de Loco Royale. Slinger jezelf terug in de tijd, of niet, en knal samen met de andere bezoekers het dak eraf tijdens de tofste collectieven.

PAASPOP!

Samenvattend: een goede voorbereiding is key, maar de Paaspop-rollercoaster is iets dat je over je heen moeten laten gaan – niet al te letterlijk. Het Brabantse festival kenmerkt zich door een enorm goede sfeer, waardoor er geen ontkomen is aan het feit dat het een megafeest wordt. Enjoy!

Paaspop 2020

Paaspop 2019
Photo: Bart Heemskerk (Paaspop 2019)

Zoals de naam doet vermoeden, vindt Paaspop elk jaar met Pasen plaats. Het festival biedt een gevarieerd muziekprogramma op een dozijn podia. Daarnaast vind je op het terrein genoeg knettergekke randactiviteiten en geheime feestjes. Ook is het terrein in Schijndel heel mooi aangekleed, met felle kleuren en lichtschermen waar je hoofd van gaat duizelen. Komende zomer zijn onder meer Chef’SpecialKensington, Krezip en Danny Vera van de partij.

  • Locatie: Schijndel, Nederland
  • Datum: 10-12 april 2020
  • Tickets: Een weekendkaart inclusief camping kost € 163,50.
  • Voor meer informatie bezoek je de website van het festival.

Communicatiestudent aan de Fontys Economische Hogenschool te Tilburg. Draait alles van Rolling Stones, Art Blakey en The Beach Boys tot aan Motorhead, Sleep en Darkthrone.