Advertisement

Fotoverslag: Dit is het Paasontbijt van de Paaspop 2019-ganger

Paasontbijt Paaspop 2019
Photo: Festileaks

Festivalliefhebbers zijn dit weekend in tweeën gesplitst. De ene helft zit vandaag aan tafel voor het uitgebreide Paasontbijt met de (schoon)familie, de andere helft is graslucht aan het snuiven met een biertje in de hand. Feestend in de zon brengen zij het weekend door. Paaspop! Wij vroegen ons af wat zij dit weekend ontbeten en gingen op pad.

We beginnen bij de groep uit Eindhoven, genaamd AREA 684++. Zij hebben er een lange nacht op zitten. “Joey ligt voorlopig nog in zijn tentje, die is overleden.” Ook qua ontbijt gaan ze een stapje verder. “We zoeken echt de grenzen op van het tosti’s maken. We hebben namelijk geen tosti-ijzer, maar een grill. Zo kunnen we er ook meteen chipolata worstjes van maken.” Hierna volgt de Pokémon tune uit de box en zingt iedereen mee. “Maandag gaan we even snel thuis douchen en weer door naar de familie.” Waar de groepsnaam vandaan komt? “Het is een random getal onder de duizend, de plus is voor de aanhang.”

Janne en Sanne kennen elkaar pas een half jaar, maar gaan deze zomer ook nog samen naar Best Kept Secret, Benicàssim en Sziget. “We vonden het vanmorgen erg veel moeite om op te staan en eten te halen. We waren eigenlijk te lui om het water bij te vullen. Ik dacht eerst nog dat we water hadden, maar dat was wodka. We hadden nog bier in de tent, dus ontbijten we dat. Het is immers feest. “

Naomi en Indy gaan al jarenlang samen naar Paaspop. “Wij hebben het beste van beide werelden. Morgen schuiven we aan bij het Paasontbijt met de familie, maar nu zijn we nog lekker op Paaspop. Normaal hebben we ook koude knakworsten met curry, wafels en chocolate chip cookies van de Lidl. Die hebben zo’n zachte binnenkant. Ik krijg er helemaal zin in nu. Het is ook wel eens zo koud geweest op Paaspop dat die koekjes bevroren waren. Gelukkig niets van dat dit jaar.” Indy heeft er zelfs heel wat voor afgereisd. “Ik woon in Bilbao in Spanje, maar ben teruggekomen voor Paaspop. Ik heb het lekkere weer maar meegenomen.” Sympathiek!

De vrienden Jannes en Frans uit Groningen kiezen voor de comfortabele weg. “We hebben allebei rugproblemen en hebben daarom geen zin om te sjouwen. Die aardbevingen hakken er toch in, hè. Dit is dan ook de derde keer dat we in een tipi slapen. Boodschappen meenemen doen we ook niet, we kopen alles op de camping. Vandaag hebben we gekozen voor een croissantje. Op het terrein hebben ze hele lekkere kippenpoten, maar de joppiesaus van vorig jaar is er nu helaas niet meer. Mijn familie is wel Christelijk, maar dit uitstapje gunnen ze ons. Als ik er met Pinksteren maar wel ben. Ik heb net wel even een schietgebedje gedaan (lacht).”

Ten slotte komen we uit bij een groep die elkaar uit de studententijd kent. “Wij zitten op het resort en de andere helft van de groep zit op de gewone camping. Iedere ochtend spreken we af bij de ontbijt-stand.
Je moet goed eten op een festival. Eigenlijk is dit dus onze lunch, want vanmorgen zijn we al begonnen met een eigen yogaklasje hier op het grasveld. Dat was heel leuk, want de mannen uit een tent verderop deden ook mee. Twee mensen uit de groep kennen elkaar van Paaspop en hebben nu een kind. Met de geboorte hadden ze een grote baby met het Paaspop-logo erop in de tuin staan. Paaspop is al bijna tien jaar onze vaste prik. Maandagochtend gaan we weer traditiegetrouw door naar onze familie.”

Paaspop 2020

Coen van Tartwijk (Paaspop 2018)

Zoals de naam doet vermoeden, vindt Paaspop elk jaar met Pasen plaats. Het festival biedt een gevarieerd muziekprogramma op een dozijn podia. Daarnaast vind je op het terrein genoeg knettergekke randactiviteiten en geheime feestjes. Ook is het terrein in Schijndel heel mooi aangekleed, met felle kleuren en lichtschermen waar je hoofd van gaat duizelen.

Vanwege maatregelen omtrent het coronavirus kan Paaspop in 2020 niet plaatsvinden. Onder meer Chef’SpecialKensington, Krezip en Danny Vera stonden op het affiche.

Paaspop Logo

Paaspop 2025

Locatie
Nederland
Schijndel, Nederland
Datum 18-20 april 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen