Het beste van week 13: Down The Rabbit Hole streamt concerten, festivalquiz en meer

Foto: Thijs Jacobs / Festileaks

Het festivalnieuws stond ook de afgelopen week weer in het teken van het Corona-virus. De effecten die dit heeft op jouw festivalzomer houden we nauwgezet bij in onze live-blog. Maar gelukkig was er nog ook ander festivalgerelateerd nieuws, zo hebben we een leuke festivalquiz, hebben we een knallend concert van The Strokes voor je klaar staan en keken we naar een act op WOO HAH. Dit was het beste van week 13!

1. Onderaan de poster van WOO HAH! 2020: S10

De headliners zijn de grote blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Onderaan de Poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van drie video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: S10 op WOO HAH 2020!

2. Down The Rabbit Hole streamt shows voor thuis

Onder de naam ”Down The Rabbit Home” heeft het festival streams klaarstaan van optredens die de afgelopen zes edities op de Beuningse weide hebben plaatsgevonden. Dit initiatief is in het leven geroepen naar aanleiding van het coronavirus. Hierdoor zitten veel mensen thuis en is het onzeker of festivals dit jaar door kunnen gaan. Met deze streams kan je ook in thuisquarantaine genieten van de beste DTRH-shows.

3. Tegen de verveling: raad het festival!

https://www.instagram.com/p/B-KbitVq3PH/?utm_source=ig_web_copy_link

Verveling kan snel toeslaan in deze tijden. Netflix heb je op een gegeven moment wel gezien en je huisgenoten ben je ook snel zat. Gelukkig zijn er nog andere dingen om je bezig te houden, kan je bijvoorbeeld alle festivals raden die we aan de hand van deze emoji’s hebben uitgebeeld?

4. Festivalconcert: toch nog genieten van The Strokes

Het zijn sombere dagen voor festivalliefhebbers. Net toen het begin van een nieuw festivalseizoen in zicht kwam, werd het ruw uit onze handen getrokken door het coronavirus. Maar niet getreurd! Bij Festileaks schotelen we je komende tijd de beste festivalconcerten voor. Zo kun je toch nog genieten van je favoriete artiesten. Vandaag op het digitale mainstage: The Strokes!

5. Lyrics Quiz: Hoe goed ken jij de songteksten van Twenty One Pilots?

Twenty One Pilots is terug, en niet zo’n beetje ook! Met de nieuwe plaat Trench, die eind vorig jaar uitkwam, staan de heren deze zomer weer op de Europese festivals. Maar naast nieuw werk is er natuurlijk ook genoeg ruimte voor de oudere albums, waaronder het grote succes Blurryface. Durf jij te wedden dat je alle teksten van de band uit je hoofd kent, of moet je toch nog even oefenen? Check het in de Lyrics Quiz!

6. Nog een festivalconcert: toch nog genieten van Rage Against the Machine

Vooruit, nog eentje dan.. Fans van Rage Against The Machine kregen vorig jaar goed nieuws, de mannen komen weer bij elkaar voor een reünietour! Of die nog door gaat deze zomer is nog even de vraag, maar om toch voorzichtig in de stemming te komen zetten we een concertje van de vier heren voor je klaar. Geniet van hoe ze Rock Im Park 2000 helemaal plat spelen!

Het beste van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het festivalseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je met “het beste van…” elk weekend graag een overzicht van de belangrijkste content van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!