Festivalconcert: toch nog genieten van Rage Against the Machine

Rage Against the Machine

Het zijn sombere dagen voor festivalliefhebbers. Net toen het begin van een nieuw festivalseizoen in zicht kwam, werd het ruw uit onze handen getrokken door het coronavirusMaar niet getreurd! Bij Festileaks schotelen we je komende tijd de beste festivalconcerten voor. Zo kun je toch nog genieten van je favoriete artiesten. Vandaag op het digitale mainstage: Rage Against the Machine!

Het heeft een ruime acht jaar mogen duren, maar dit jaar is het toch echt zo ver: de reünie van Rage Against the Machine. Echter heeft de band al een gedeelte van de Amerikaanse tour moeten afgelasten. Voor alsnog heeft de groep groen licht om eind deze maand de showreeks te hervatten, maar 100% zeker is het niet. Nu de Europese festivalzomer ook nog eens langzaam begint af te brokkelen, wordt de kans op een bezoek aan Rock en Seine, Lollapalooza Berlin en dubbel-festival Leeds & Reading steeds kleiner. Daarnaast is de band een sterk gerucht voor Lowlands, wat jullie maar al te geweldig vinden.


Maar als Rage Against the Machine niet onze kant op komt, dan brengen wij de band naar jou! Hiervoor nemen we een diepe sprong in onze tijdmachine – naar het jaar 2000, naar tijden waarin Rock im Park he-le-maal van de kaart gespeeld werd. Dat kan ook niet anders wanneer je bewapend bent met kneiters als ‘Killing In The Name’, ‘Guerrilla Radio’ en simpelweg elke andere hit om alles om je heen te vergeten. Check hieronder de beelden, enjoy!

Live op Rock im Park 2000

https://www.youtube.com/watch?v=j7hocb6H1_c

Rage Against The Machine

Rage Against the Machine

De Amerikaanse band rond zanger Zach de la Rocha combineert hardrock met rap en daarmee is de groep bepalend geweest voor zo’n beetje alle volgende groepen in dit genre. Sinds het eerste album Rage Against The Machine is het hard gegaan met de groep. Het meest memorabele moment van de band in Nederland is ongetwijfeld de show op Pinkpop 1994. Het hevige springen van de fans zorgde voor een serieuze aardbeving.

Het is 2000 als De la Rocha besluit uit de band te stappen. De rest van de groep is niet stil blijven zitten en vormt met Chris Cornell van Soundgarden de band Audioslave. In 2008 komt Rage Against The Machine, na het uit elkaar vallen van Audioslave, nog kort bij elkaar voor een serie reünieconcerten. In 2011 is het echter weer uit met de pret. Morello, Commerford en Wilk zijn elkaar echter nog niet zat en in 2016 ziet Prophets of Rage het levenslicht. Deze supergroep wordt gevormd door het drietal en een deel van Public Enemy en Cypress Hill. Vorig jaar was Prophets of Rage onder meer te zien op Pukkelpop. Afgelopen november werd bekend dat de Prophets ermee stoppen en dat de heren van RATM weer bij elkaar komen.