Primavera Sound 2020 uitgesteld tot eind augustus wegens coronavirus

509
Photo: Joris Bakker / Festileaks

Primavera Sound 2020 is definitief uitgesteld vanwege het coronavirus. De organisatie verplaatst het gehele festival naar eind augustus.

Eerder liet Primavera Sound al weten dat het festival mogelijk zou worden uitgesteld vanwege de corona-uitbraak, maar nu is het dan echt zover. De organisatie verplaatst het gehele festival naar eind augustus. Primavera Sound 2020 staat nu op de planning voor 26 t/m 30 augustus. Gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe data.

Of we onder meer The Strokes, The National en Lana Del Rey terug zien in augustus is nog een groot vraagteken. De organisatie heeft zojuist de gehele line-up van de website gehaald. Het is dus nog even afwachten welke acts mee gaan verhuizen.

Gevolgen verplaatsing Primavera Sound 2020

De impact van deze beslissing op de rest van het festivalseizoen zal nog moeten blijken. Artiesten baseren hun tourschema namelijk vaak op het populaire Spaanse festival. Hierdoor is het mogelijk dat de verplaatsing gevolgen heeft voor andere Europese festivals. De headliners van Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole staan bijvoorbeeld ook op het affiche van Primavera Sound 2020. Het is dan ook afwachten wat de verplaatsing voor deze festivals gaat betekenen.

Corona en festivals

De verspreiding van het coronavirus (COVID-19) heeft groeiende consequenties voor festivals wereldwijd. Artiesten zeggen af, festivals worden geannuleerd en overheden stellen maatregelen op.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe het virus zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je via onze speciale pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals . Je vindt er een liveblog, het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Primavera Sound 2020

Photo: Joris Bakker / Festileaks

Primavera Sound is een grootschalig muziekfestival in Barcelona. Elk jaar zet de organisatie een kneiter van een line-up neer. Het festival sleepte afgelopen jaar de Festival Award voor Beste Line-up terecht binnen. In 2020 is het de beurt aan onder meer The Strokes, The National, Lana Del Rey, Massive Attack, Tyler, The Creator en Pavement om op het affiche te schitteren.

  • Locatie: Barcelona, Spanje
  • Datum: 26-30 augustus 2020
  • Tickets: weekendkaarten zijn voor €190,- te koop.
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.
Afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in de richting Communicatie & Media. Verliefd op vinyl en dromende van een busje om alle festivals mee af te gaan.