Tickets geannuleerde evenementen mogelijk omgezet in vouchers

545
Photo: RIVM

Heb je een kaartje voor een concert dat afgelast is vanwege het coronavirus? Mogelijk wordt je ticket dan omgezet in een voucher. Op dit moment onderzoekt het kabinet daarvoor de mogelijkheden.

Alle evenementen zijn vanwege het coronavirus geannuleerd tot 1 juni. Dit betekent onder meer dat Paaspop 2020 geen doorgang kan vinden. Momenteel proberen de concertlocaties veelvuldig de afgelaste evenementen te verplaatsen. Daarbij blijven oude tickets geldig voor de nieuwe datum. Vinden de organisatoren geen nieuwe datum, dan krijgt men het geld terug.

Om ervoor te zorgen dat dit veel podia de kop niet kost, worden tickets voor geannuleerde evenementen daarom mogelijk omgezet in vouchers. Deze zijn dan geldig voor andere evenementen. Minister Van Engelshoven van Cultuur roept bezoekers van evenementen op om niet het geld terug te vragen. In plaats daarvan vraagt hij de mensen om donateur te worden. Culturele instellingen krijgen bovendien eerder dan normaal subsidies van de minister.

Corona en festivals

De coronacrisis heeft ook dit jaar aanhoudende consequenties voor festivals wereldwijd. Hoewel sommige festivals een tweede jaar op rij moeten annuleren, bieden experimentele proefevenementen en nationale vaccinatieprogramma’s tegelijkertijd groeiende hoop op de terugkeer van festivals.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je via onze speciale pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals. Je vindt er het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Muziekfanaat in hart en nieren. Zou het liefst carnaval met hardrock combineren. Wanneer ik niet aan het feesten ben, doe ik verwoede pogingen mensen ervan te overtuigen dat Foo Fighters de beste band ooit is.