Paaspop 2020 reageert op annulering vanwege coronavirus

Paaspop 2019
Photo: Bart Heemskerk (Paaspop 2019)

Ook Paaspop moet geloven aan de maatregelen omtrent het coronavirus. Met de nieuwe regelgeving omtrent de publieke gezondheid mag het festival geen doorgang vinden. De organisatie reageert op social media op de annulering.


De gevolgen van het coronavirus zijn de afgelopen tijd ook duidelijk merkbaar in de muziekwereld. Wat begon met het schrappen van alle evenementen met meer dan 100 mensen werd het sluiten van de horeca, scholen en de meeste winkels tot 6 april. Inmiddels zijn deze maatregelen uitgebreid, en wordt Paaspop 2020 afgelast. Het festival in Schijndel zou plaatsvinden in het Paasweekend, van 10 tot en met 12 april.

Hoewel de organisatie eerst nog beduidend positief leek, was de opbouw van het festival al vrij snel stilgelegd. In een reactie geeft de organisatie nu aan dat de gezondheid en veiligheid van bezoekers, crew, artiesten en vrijwilligers vooropstaan, maar dat de situatie hen zwaar valt. Informatie met betrekking tot het retourneren van tickets wordt binnenkort gecommuniceerd. Lees het hele bericht hieronder:

Onder meer Chef’Special, Kensington, Krezip en Danny Vera werden geboekt voor de 41e editie. Meer informatie is te vinden op de website van Paaspop.

Corona en festivals

De coronacrisis heeft ook dit jaar aanhoudende consequenties voor festivals wereldwijd. Hoewel sommige festivals een tweede jaar op rij moeten annuleren, bieden experimentele proefevenementen en nationale vaccinatieprogramma’s tegelijkertijd groeiende hoop op de terugkeer van festivals.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je via onze speciale pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals. Je vindt er het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Paaspop

Paaspop 2019
Photo: Bart Heemskerk (Paaspop 2019)

Zoals de naam doet vermoeden, vindt Paaspop elk jaar met Pasen plaats. Het festival biedt een gevarieerd muziekprogramma op een dozijn podia. Daarnaast vind je op het terrein genoeg knettergekke randactiviteiten en geheime feestjes. Ook is het terrein in Schijndel heel mooi aangekleed, met felle kleuren en lichtschermen waar je hoofd van gaat duizelen.

Vanwege maatregelen omtrent het coronavirus kan Paaspop in 2020 niet plaatsvinden. Onder meer Chef’SpecialKensington, Krezip en Danny Vera stonden op het affiche.

Paaspop Logo

Paaspop 2025

Locatie
Nederland
Schijndel, Nederland
Datum 18-20 april 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen