Maatregelen coronavirus tot 1 juni verlengd, o.a. Paaspop verboden

Photo: RIVM

De Nederlandse maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus zijn aangescherpt en verlengd tot 1 juni. Festivals als Paaspop komen hiermee automatisch te vervallen.

De maatregelen golden hiervoor tot 6 april, waardoor grote festivals nog niet beïnvloed werden. Nu vallen Paaspop, Koningsdag, Bevrijdingsdag, DGTL en het concert van Paul McCartney in het Goffertpark automatisch af.

Naast verlenging werden maatregelen ook aangescherpt. Alle samenkomsten zijn tot 1 juni verboden, ook van minder dan 100 personen. Het staat autoriteiten vrij om burgers die zich hier niet aan houden forse boetes te geven. Dit alles is nodig om het coronavirus beter onder controle te kunnen houden, aldus minister Grapperhaus tijdens een persconferentie.

Corona en festivals

De coronacrisis heeft ook dit jaar aanhoudende consequenties voor festivals wereldwijd. Hoewel sommige festivals een tweede jaar op rij moeten annuleren, bieden experimentele proefevenementen en nationale vaccinatieprogramma’s tegelijkertijd groeiende hoop op de terugkeer van festivals.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je via onze speciale pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals. Je vindt er het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.