Festivalconcert: toch nog genieten van Foals

Foals
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De maatregelen tegen het Coronavirus zorgen ervoor dat veel concerten en festivals niet doorgaan, en dat het grootste gedeelte van het land thuis zit. Om de verveling die dit mee zich kan brengen tegen te gaan proberen we je te vermaken door een paar vette concerten uit te lichten. Dit keer: Foals op Reading & Leeds 2016!

Fans van de Britse band keken al maanden uit naar het concert dat de mannen zouden geven op 14 april in de AFAS Live. Helaas werd ook dit concert verplaatst door het Coronavirus. De festivalshows van Foals op o.a. Mad Cool, Lowlands, Sziget en Electric Castle staan voorlopig nog wel op groen, dus wellicht hoeven we ze niet te missen dit jaar.

Maar om de teleurgestelde fans die de 14e in een volle AFAS hoopten te staan een steuntje in de rug te bieden hebben we een lekkere show van de groep klaargezet. Tijdens hun show op Reading & Leeds in 2016 wist Foals namelijk de spreekwoordelijke pannen van het dak te blazen. Ze spelen natuurlijk alle hits die je van ze verwacht, zoals ‘My Number’ en ‘Mountain At My Gates’. Everything Not Save Will Be Lost moest nog verschijnen, dus huidige favorieten als ‘The Runner’ ontbreken nog, maar dat mag de pret niet drukken. Foals was in 2016 al een volwaardige liveact en laat bewijst dat hier nog eens met volle overtuiging!

Foals

Foals
Photo: Alex Knowles

Foals is een progressieve poprockband uit Oxford en bestaat al sinds 2005. Drie jaar later volgde het debuutalbum Antidotes. Met de release van Everything Not Saved Will Be Lost – Part 1  heeft de groep inmiddels vijf studioalbums op zak. De zesde plaat Everything Not Saved Will Be Lost – Part 2 was sinds vorig jaar oktober te koop in de winkels. 

Afgelopen januari maakte de band bekend dat Walter Gervers stopt als bassist. De nieuwe bassist is voorlopig niemand minder dan Jeremy Pritchard van Everything Everything, die dit jaar tourt met de band.