Guns N’ Roses aan de slag met nieuwe muziek

858
GNR

Er lijkt nieuwe muziek van Guns N’ Roses op komst. Het is 29 jaar geleden dat Slash, Axl Rose en Duff McKagan samen nieuw materiaal uitbrachten.

De vrouw van McKagan onthult in een podcast dat er nieuw werk van Guns N’ Roses op komst is. Veel meer informatie kan Susan Holmes nog niet geven, maar ze geeft wel aan dat het episch gaat klinken.

Dat Slash, Axl Rose en Duff McKagan met zijn drieën aan nieuwe Guns N’ Roses-muziek werken is opmerkelijk. Het laatste album waarop zij gezamelijk te horen waren stampt uit 1991: Use Your Illusion I en Use Your Illusion II. Het meest recente werk van Guns N’Roses komt uit 2008. Op Chinese Democracy was enkel Axl Rose te horen.

Deze zomer zou Guns N’ Roses eigenlijk op Pinkpop te zien zijn. Door het coronavirus gaat dat eerste Nederlandse festivaloptreden niet door. Om de tijd door te komen kan de echte Guns N’ Roses fan zich vermaken met onze Lyrics Quiz of lees je alles over de onenigheid tussen Slash en Axl Rose.

Guns N’ Roses

Guns N' Roses

Het Amerikaanse Guns N’ Roses ontstond in 1985 – zowel in naam als in formatie – uit de combinatie van twee bands, namelijk L.A. Guns en Hollywood Rose. Na eerst een EP in eigen beheer te hebben uitgebracht, verwerven ze in 1987 wereldwijde bekendheid met het debuutalbum Appetite For Destruction. De grootste hits als ‘Knockin’ on Heaven’s Door’ (Bob Dylan cover) en ‘November Rain’ volgen echter pas na het verschijnen van Use Your Illusion I en II (1991). Inmiddels kunnen we uitkijken naar een nieuw album: de eerste sinds Chinese Democracy (2008).

De hardrockgroep gaf in de afgelopen 35 jaar, negen keer eerder een optreden in Nederland. Echter nog nooit eerder op een festivalpodium. Door het coronavirus blijft dat voorlopig ook zo. Het optreden op Pinkpop 2020 ging vanwege het virus niet door.