Guns N’ Roses derde headliner Pinkpop 2020

1749
GNR

Pinkpop heeft zojuist zijn derde headliner gepresenteerd. De rocklegendes van Guns N’ Roses zetten Landgraaf de laatste avond van het festival in vuur en vlam. Met deze aankondiging zijn alle dagsluiters een feit.

Welcome to Pinkpop! Guns N’ Roses is in 2020 voor de eerste keer op de Limburgse festivalweide te bewonderen. De groep rond Axl Rose en Slash verzorgde de afgelopen jaren al wel optredens in het Nijmeegse Goffertpark en op Graspop, maar Pinkpop werd telkens overgeslagen. De 51e jaargang van het festival is het dan eindelijk raak. Met kneiters als ‘November Rain’, ‘Sweet Child O’ Mine’, ‘Paradise City’, en ‘Welcome to the Jungle’ belooft de zondag een onvergetelijk feest te worden.

Guns N’ Roses voegt zich op zondag bij de gitaren van onder meer Volbeat, Disturbed en Gojira. Het festival heeft hiernaast in een eerder stadium onder andere de publiekstrekkers Post Malone en Red Hot Chili Peppers bekendgemaakt.

Guns N’ Roses

GNR

Het Amerikaanse Guns N’ Roses ontstond in 1985 – zowel in naam als in formatie – uit de combinatie van twee bands, namelijk L.A. Guns en Hollywood Rose. Na eerst een EP in eigen beheer te hebben uitgebracht, verwerven ze in 1987 wereldwijde bekendheid met het debuutalbum Appetite For Destruction. De grootste hits ‘Knockin’ on Heaven’s Door’ (Bob Dylan cover) en ‘November Rain’ volgen echter pas na het verschijnen van Use Your Illusion I en II (1991). Chinese Democracy is de meest recente plaat, deze verscheen in 2008. De hardrockgroep gaf in de afgelopen 35 jaar negen keer eerder een optreden in Nederland.

Pinkpop 2020

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. 

In 2020 vindt Pinkpop voor het eerst in het 51-jarige bestaan van het festival geen plaats, wegens het coronavirus. Red Hot Chili Peppers, Post Malone en Guns N’ Roses sierden oorspronkelijk de poster. Had je al kaarten gescoord om je favoriete bands te zien? Wie weet biedt onze Spotify-playlist nog enige troost. Beluister hem hieronder:

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.