Deze week in Festileagues: Pinkpop en Mañana Mañana

Photo: Dennis van der Bruggen

De strijd der festivals, beter bekend als Festileagues, is in volle gang. Komende week staan de opdrachten in het teken van Pinkpop en Mañana Mañana. Even een korte tussenstand van het spel.

De alternatieve festivalzomer is ondertussen van start gegaan. Komend weekend stonden eigenlijk Pinkpop en Mañana Mañana op de planning. Om deze festivals toch in ere te houden zijn er deze week verschillende nieuwe challenges toegevoegd. Zo kun je voor Pinkpop je eigen Amnesty hoedje ontwerpen, de mainstage bouwen met alleen maar roze spullen of je beste bier trickshot laten zien. Voor Mañana Mañana kun je een poging doen je verborgen talenten te showen op het open podium. Oftewel, genoeg te doen komende week. Bekijk snel de nieuwe opdrachten op de Festileagues pagina.

Pinkpop Non-Stop

Komende zaterdag is het alweer tijd voor het tweede live-event van Festileagues. Deze dag heb je van 10:00 tot 22:00 de tijd om in een 20 minuten durende loop 300 verschillende nummers te ontcijferen. Uiteraard zijn deze nummers van artiesten die in het verleden een optreden hebben verzorgd op Pinkpop. Zet jezelf op aanwezig op het Facebook evenement en veel succes!

Tussenstand

Op het moment van schrijven voeren De Sjaenies de ranglijst aan met 254 punten. Zij worden gevolgd door het collectief vader en dochters rocken! met een totaal van 245 punten. Met slechts twee punten verschil worden ze opgevolgd door Traveling Wilburys. Daarachter volgt Team Linde Met Een E met maar één puntje(!) minder. Op een vijfde plaats vinden we Voor Spek en Boner met 240 punten.

Maar er kan natuurlijk nog van alles gebeuren. Heb je jouw festivalcrew nog niet aangemeld? En denk je nu, shit dat haal ik nooit meer bij? Er komen nog ontzettend veel opdrachten aan waarmee je een flinke inhaalslag kunt slaan. Dus doe gewoon gezellig mee en schrijf je in!