Volbeat en System Of A Down twee weken voor Pinkpop 2020 in Duitsland

Volbeat
Foto: Nathan Gallagher

Met het einde van het festivalseizoen van 2019 is het meteen tijd om vooruit te kijken naar de festivals van 2020! Rock am Ring heeft de eerste grote namen bekendgemaakt. Deze bekendmaking schept kansen voor Pinkpop, wat slechts 2 weken later plaatsvind. Onder andere Volbeat en System Of A Down staan op dit Duitse festival.

Rock am Ring vind 2 weken voor Pinkpop plaats. Hierdoor is er een kans dat we een aantal namen van het Duitse festival ook terug kunnen zien op de Nederlandse festivalweide. Onder meer System Of A Down, Green Day en Volbeat zijn kanshebbers.

Ook Green Day staat op de poster van Rock am Ring. Ondanks dat hun concert in Berlijn de exclusieve show van de band in Duitsland zou zijn, komen ze toch op naar festival. Ook in Nederland heeft Green Day een exclusieve show in Groningen. Toch zou het nu zomaar kunnen dat het drietal een tweede Nederlandse show komt geven, wellicht op Pinkpop 2020. Pinkpop valt precies tussen een festivalshow in Tsjechie en een optreden in Oostenrijk. Dit maakt de kans van een bezoekje aan Pinkpop wel een stuk kleiner.

Volbeat

Volbeat
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Volbeat zag in 2001 het levenslicht. De stijl laat zich kenmerken als een mix van heavymetal en rockabilly. Dit valt terug te horen in de invloeden, waarbij Elvis Presley, Johnny Cash en Metallica genoemd worden. Je kunt de band kennen van hits als ‘Lola Montez’, ‘Still Counting’ en ‘Heaven Nor Hell’. Het laatste album Seal The Deal And Let’s Boogie dateert van 2016. In 2018 deed de band onder andere Zwarte Cross, Graspop en Download Paris aan.

Pinkpop 2020

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

De data voor Pinkpop 2020 zijn inmiddels bekend. Volgend jaar vindt het festival plaats van 19 tot en met 21 juni. Over de ticketverkoop of eventuele headliners is op dit moment nog weinig bekend. Wel heeft festivaldirecteur Jan Smeets al laten weten dat de ticketverkoop voor de 2020 editie dit jaar nog start. Op de 50e editie in 2019 stonden Fleetwood Mac, Mumford and Sons en The Cure bovenaan het affiche.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen