System Of A Down aanwezig op Europese festivals in juni 2021

System Of A Down kondigt aan dat de groep diverse festivals afgaat in juni 2021. Dit betekent dat een inhaalslag op Rock Werchter alleen mogelijk is als de Belgische organisatie het evenement een eerder weekend organiseert dan dit jaar.

De Armeens-Amerikaanse hardrockband liet eerder al weten dat de Europese tourinformatie bekend zou worden gemaakt. Het is duidelijk geworden dat de heren slechts één headlineshow kunnen inhalen, namelijk die in het Zwitserse Zürich. Het optreden van de heren in de Ziggo Dome komt helaas te vervallen. Of er nog een Nederlandse herkansing komt is hoogst onzeker.

Er is gelukkig ook goed nieuws te melden. In hetzelfde bericht geeft System Of A Down namelijk aan dat het collectief ernaar uitkijkt in juni 2021 op een reeks festivals te spelen. Het is tot op heden echter niet bekend om welke festivals dit precies gaat. In 2020 zou System Of A Down onder meer acte de prèsence geven op Rock Werchter, Hellfest, Download UK en Rock Am Ring.

Het is nog de vraag of Rock Werchter een optie blijkt voor de energieke Serj Tankian en co. Het Belgische festival zou in 2020 namelijk de eerste week van juli plaatsvinden, net iets te laat dus. De organisatie heeft nog geen datum voor 2021 aangekondigd, dus het is ook een optie dat Rock Werchter een week eerder van start gaat. Mocht dit niks worden, dan komt ook Graspop in beeld. Het is reeds bekend dat Iron Maiden zijn gig in Dessel niet kan inhalen, dus er is ruimte voor een headliner.

System Of A Down

SOAD

System Of A Down, vaak afgekort tot SOAD of System, is een vierkoppige Armeens-Amerikaanse rockband gevormd in 1994 in Glendale, Californië. De band behaalde commercieel succes met de release van vijf studioalbums, waarvan er drie debuteerden op nummer één van de Amerikaanse Billboard 200: Toxicity, Mezmerize en Hypnotize. De laatstgenoemde dateert alweer uit 2005.

De groep staat vooral bekend om zijn opzwepende muziekstijl en indrukwekkende liveoptredens. In 2017 werden voor het laatst Europese festivals aangedaan, waaronder Pinkpop en Rock Werchter. System Of A Down zou in 2020 weer een uitgebreide tour tegemoet gaan met optredens in de Ziggo Dome en op festivals als Rock am Ring / Rock in Park, Resurrection Fest en Nova Rock. Het coronavirus zette echter een streep door de tournee. Voor 2021 staan de heren op de affiches van onder meer Download UK, Rock Am Ring en Nova Rock.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel