Dit zijn de antwoorden op de Festileagues BKS-vragen

99
BKS 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Festileagues is in volle gang. De afgelopen weken kon je verschillende opdrachten doen met als lijdend voorwerp Best Kept Secret. Zo moest je raden welke artiesten zich aan het verstoppen waren tijdens de Artiestensafari en headliners van de Food Line-Up raden. Benieuwd naar de antwoorden? Lees dan verder.

Spot jij het verzonnen Best Kept Secret?

De redactie van Festileaks liet hun creativiteit de vrije loop gaan bij deze opdracht. De bio’s van artiesten op de site van Best Kept Secret zijn vaak nogal cryptisch en daar zijn zij mee aan de slag gegaan. Zij verzonnen vijf beschrijvingen van artiesten die zomaar op BKS hadden kunnen staan. Kon jij achterhalen welke verzonnen waren? Dit waren de goede antwoorden:

 • 1=C
 • 2=A
 • 3=A
 • 4=B
 • 5=B

Emojiquiz: herken jij deze headliners uit de food lineup van BKS?

Het festival in Hilvarenbeek staat ook bekend om het uitgebreide aanbod van eten en drinken. Van frikandellenvlaai tot de Beyond Burger, er is voor ieder wat wils. We hebben jullie kennis van de foodtrucks getest. Want hoe bekend zijn jullie nou echt met de foodtrucks op Best Kept Secret? Check het hieronder:

 • 1. Balls & Glory
 • 2. Vlees Noch Vis
 • 3. Roadkill
 • 4. Kapsalon
 • 5. Beyond Burger
 • 6. Buskruid
 • 7. Red Dog Society
 • 8. Eetfabriek

Raadsel: in welke volgorde kwamen de bezoekers bij de BKS-ingang?

In 2019 maakten de mannen van Radio Mano Sport hun opwachting bij de ingang van het festivalterrein. Iedereen die voorbijliep werd voorzien van commentaar. Deze opdracht was op hen geïnspireerd. Want welke bolderkar kwam er nu het eerst langslopen? Dit is het enige goede antwoord: 1 Groen -> 2 Blauw -> 3 Rood

Quiz: The Best Kept (Music) Secret Kennisquiz

Deze quiz ging echt alle kanten op. Want wat kreeg Aiden Gillen betaald om mee te doen in de videoclip van Fontaines D.C.? En wie van de club van 27 werd eigenlijk het oudst? We houden je niet langer in spanning, dit zijn de antwoorden:

1. Bloc Party

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

2. Please Turn Me Over (Op 4:50 hoor je een autotune stem vragen om de plaat om te draaien)

3. svefn-g-englar

4. Gibraltar (Denemarken werd ook goed gerekend)

5. Paul McCartney (John Lennon werd ook goed gerekend)

6. een biertje

7. Coachella

8. Carly Rae Jepsen (ze werd derde in Canadian Idol)

9. Julia Holter

10. Amy Winehouse (Maria Serrano Serrano wordt ook goedgekeurd)

Waar is de processierups?

Sinds een aantal jaar is BKS onlosmakelijk verbonden met dit diertje. Met het loslaten van koolmezen probeerde de organisatie vorig jaar de overlast te bestrijden. Het mocht helaas niet baten. Ook in deze opdracht waren een aantal processierupsen te vinden. Om precies te zijn 10 stuks!

Rekenen op de Beekse Bergen

Heb jij al je rekenvaardigheden nog op een rijtje? Want die worden flink op de proef gesteld tijdens Festileagues. Het goede antwoord op deze vraag was 2021. Hopelijk is dat het jaar dat we weer met zijn allen naar Hilvarenbeek af kunnen reizen.

Artiestensafari: herken jij deze vermomde muzikanten?

Sommige artiesten hebben geen zin om overal herkend te worden. Ze doen er dan alles aan om zich te vermommen en schuilen achter maskers en andere attributen. Heb jij alle acts kunnen herkennen? Check het hieronder:

1. Kanye West

2. Madonna

3. Matthew Bellamy (MUSE)

4. Ed Sheeran

5. Pharell Williams

6. Lady Gaga

7. Justin Bieber

8. Katy Perry

9. Adam Levine (Maroon 5)

10. Rihanna

Hallo! Ik ben Job en ik kom uit het pittoreske Oud Gastel in Brabant. Festivals zijn mijn grootste hobby, ik ben iedere zomer wel op een aantal festivals te vinden. Sziget is mijn favoriete festival en mijn favoriete bands zijn Foo Fighters, Muse, Editors en U2. Daarnaast hou ik ook heel erg van techno!