8x wat we nooit meer vergeten van Best Kept Secret 2019

Carly Rae Jepsen - Best Kept Secret 2019
Photo: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

September is begonnen, het festivalseizoen loopt ten einde en de dagen worden korter. Dat kan maar één ding betekenen: het begin van de post-festivaldepressie is hier. Maar hoe ga je deze dip nou beter tegen dan met de beste herinneringen aan het afgelopen festivalseizoen?! Dit zijn de acht dingen die we nooit meer vergeten van Best Kept Secret 2019.

1. Het vernieuwde Best Kept Secret terrein

BKS 2019 terrein
Photo: Festileaks

In aanloop naar de editie van 2019 is het terrein van Best Kept Secret flink veranderd. Maar liefst de helft van de oude stages – TWO, THREE en FIVE – hebben een metamorfose ondergaan. Maar daar blijft het niet bij; er is zelfs een nieuw, drijvend podium, dat logischerwijs SEVEN heet. Ook is de Kornuit Beach dit jaar nieuw toegevoegd, waar de voetjes iedere avond tot 5.00 uur van de vloer kunnen.

2. De processierups

BKS 2018
Photo: Debbie Spaan / Festileaks

In 2018 werd Best Kept Secret voor het eerst geteisterd door de processierups. Daarom neemt de organisatie van het festival verschillende maatregelen, zoals het loslaten van koolmezen, de natuurlijke vijand van de processierups. Dat blijkt echter niet heel veel uit te halen, want ook dit jaar is de processierups gewoon weer van de partij – misschien wel meer dan ooit zelfs.

3. De hardcup speurtocht

Winnaar BKS 2019 speurtocht
Photo: Festileaks

Best Kept Secret begint dit jaar met een beetje strijd op de vrijdag. Bij Festileaks organiseren we namelijk een speurtocht, waarbij degene die als eerste vier verschillende hardcups met vier verschillende line-ups van voorgaande edities gevonden krijgt, €25 aan drankjes wint. Jack is de razendsnelle winnaar en verzekert zichzelf zo van een paar lekkere pilsjes!

4. Radio Mano Sport

BKS 2019 Radio Mano Sport
Photo: Festileaks

Ben jij al een halve eeuw met al je spullen onderweg naar de camping en stort jij – net voor het vinden van een plekje – bijna in elkaar? Martial en Noël geven je een steuntje in de rug! De mannen van Radio Mano Sport voorzien festivalgangers het hele weekend van commentaar. Niet alleen bij gasten die net aankomen, maar de heren blijven het hele weekend staan en toveren bij iedere bezoeker een lach op het gezicht!

5. 3D-brillen bij Kraftwerk

BKS 2019 3d brillen
Photo: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

Niemand minder dan Kraftwerk sluit de tweede dag van Best Kept Secret af. En dat doen zij niet zomaar; de heren nemen maar liefst 25.000 3D-brillen mee, die verspreid worden onder de bezoekers. Het gevolg? Een té gek beeld wanneer je eens om je heen kijkt en een compleet publiek met rood/blauwe bril op het hoofd ziet. En mocht jij jouw 3D-bril nou nog hebben als aandenken aan de geweldige show? Doe er dan iets leuks mee!

6. Het vegan-menu

BKS 2019 food
Photo: Festileaks

Best Kept Secret stond altijd al bekend om duurzaamheid en het streven naar een kleine ecologische voetafdruk. Maar dit jaar gaat het festival nog een stapje verder: iedere foodtruck biedt namelijk minstens één vega(n) gerecht aan. Moeite met kiezen uit dit immense aanbod? Wij zetten vijf culinaire vega(n) hoogstandjes op een rij.

7. Koude hottubs

Best Kept Secret 2019 hottub
Photo: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

Het begin van de zomer is warm en ook op Best Kept Secret is dit te merken. Bezoekers staan massaal met hun voetjes in het meer om maar even af te kunnen koelen. Maar dit is niet de enige vorm van verkoeling die het festival biedt. In de hottubs – ja, HOTtubs – vind je de ultieme verkoeling in de vorm van ijskoud water. Wat wil een mens nog meer op een bloedhete dag?

8. Een magistrale Bon Iver

Best Kept Secret 2019 Bon Iver
Photo: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

De eerste dag sluit Bon Iver het hoofdpodium af. Justin Vernon en co. pakken de Beekse Bergen compleet in en magistraal, subliem en bloedmooi zijn dan ook woorden die we meer dan eens voorbij zien komen in reacties van bezoekers. Bij de helft van de stemmen voor de 25 beste optredens van Best Kept Secret 2019 staat Bon Iver op het lijstje, waarna de band – niet geheel verrassend – de titel van beste optreden van het weekend pakt.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2019

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 31 mei - 2 juni 2019
Line-up
St. Paul
Bon Iver
Whispering Sons
Tickets Niet meer beschikbaar.