Advertisement

Mogelijk alcoholverbod op evenementen voor behoud 1.5 meter

BKS 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Met een alcoholverbod kunnen evenementen mogelijk weer plaatsvinden. Met deze voorwaarde wordt het risico van verspreiding van het coronavirus kleiner.

Volgens Wolter Kolff, voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, is het lastig om op evenementen de anderhalve meter te bewaren wanneer er alcohol in het spel is. Als er meer gedronken wordt, is het lastig om nog de anderhalve meter afstand te behouden. Naast Kolff denkt ook de burgemeester van Rotterdam, Ahmet Aboutaleb, na over deze regelgeving.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om evenementen vanaf 1 september weer toe te staan. Omdat het aantal besmettingen de laatste weken flink gedaald is, heeft de regering deze datum naar voren gehaald. Dit betekent niet dat alle evenementen weer door kunnen gaan. Organisatoren moeten eerst een vergunning aanvragen, waarvan het wel zes weken kan duren voor er goedkeuring is.

Met het alcoholverbod kunnen evenementen veel inkomsten mislopen. Ook Kolff realiseert dit. “Maar ik heb alle vertrouwen in de creativiteit van ondernemers om er toch iets leuks van te maken, waar belangstelling voor is.’’