Festileagues: Dit zijn de winnaars van de algemene opdrachten

DTRH camping meer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het is weer zover: we mogen weer een aantal punten toekennen voor Festileagues. Nadat verschillende festivals al de revue gepasseerd zijn kijken we vandaag naar de winnaars van de algemene opdrachten. De teams lieten ons hun meest maffe festivaloutfit, creëerden hun eigen festivallogo en gaven een inkijkje in hun festivalkampement. Met tientallen inzendingen maken we vandaag de balans op. Wat waren nou de allerleukste inzendingen? Check het nu!

Momenteel zitten we ver in het Festileagues-seizoen. Dit betekent echter niet dat er niets meer te halen valt voor jou en je team. Er zijn nog veel punten te scoren voor verschillende opdrachten. Neem daarvoor een kijkje bij de beschikbare opdrachten.

Opdracht: ‘Show ons jouw gekste festival-outfit’

 • 10 – Team ‘GLITTERGARNITUUR’ (1 punt)
 • 9 – Team ‘vader en dochters rocken!’ (2 punten)
 • 8 – Team ‘Z.M.B.’ (3 punten)
 • 7 – Team ‘Smells Like Team Spirit’ (4 punten)
 • 6 – Team ‘Bestkeptsecret’ (5 punten)
 • 5 – Team ‘The Emanny’ (8 punten)
 • 4 – Team ‘Zuiderzee’ (10 punten)

#3 – Team ‘Schouten’ (17 punten)

We love this! Team ‘Schouten’ dartelt als een heuse Festivlinder over de lege festivalweides. Geïnspireerd door de hippe Coachella-gangers met kekke vlinder-outfits zet het team deze prachtinzending neer. Mogen wij jullie festival-outfit alvast claimen voor volgend jaar?

#2 – Team ’The F*cking C*nts’ (23 punten)

Deze gewaagde inzending is ook zo gek nog niet. ‘s Ochtends hoef je niet je tentje overhoop te halen om te zoeken naar je rechtersok en kun je gewoon de outfit van je tentgenoot aantrekken, het verschil is toch niet te zien. Multifunctioneel is deze outfit ook nog! Wanneer de rijen voor de douche eindelijk kort zijn hoef je je niet eerst naar je kampement te haasten om je sponsje te pakken, deze is namelijk onderdeel van je outfit! Een mooie tweede plaats voor Team ‘The F*cking C*nts’.

#1 – Team ‘YJJDR2020’ (30 punten)

In een kort filmpje laat dit team ons drie van hun beste outfits zien. Daarnaast: Ninja Turtles is altijd +1. Check het filmpje vooral voor extra inspiratie. Team ‘YJJDR2020’ heeft namelijk patent op originele festival-outfits, daarnaast blijken hun pakjes ook nog erg multifunctioneel. Maar liefst 30 punten en de hoogste plek op het podium. Geniet van de winst!

Opdracht: ‘Hoe ziet jouw festivalkampement eruit?’

 • 10 – Team ‘Zuiderzee’ (1 punt)
 • 9 – Team ‘De Stokertjes’ (2 punten)
 • 8 – Team ‘November Regen’ (3 punten)
 • 7 – Team ‘The Vikings’ (4 punten)
 • 6 – Team ‘GLITTERGARNITUUR’ (5 punten)
 • 5 – Team ‘Ultrafoxy’ (8 punten)
 • 4 – Team ‘Team Impala’ (10 punten)

#3 – Team ‘The Emanny’ (17 punten)

Team ‘ The Emanny bijt het spits af met een mooie derde plaats. Met een knus kampementje, wat je overigens zo op Lowlands tegen zou kunnen komen, vermaakt dit team zich prima. Koelboxje, burgers, Twister en een huisdier: wat heb je nou eigenlijk nog meer nodig in je kampement?

#2 – Team ’Bestkeptsecret’ (23 punten)

Oh man, wat een prachtlocatie heeft Team ‘Bestkeptsecret’ gevonden voor hun festivalkampement. Met een serie handige tips heten ze ons welkom bij hun spot. In de avond maakt dit team er alsnog een feestje van, om de volgende ochtend het hele team van spek met eieren te voorzien. Geen betere manier om het festivalgevoel ook in 2020 op te wekken.

#1 – Team ‘Schouten’ (30 punten)

https://www.youtube.com/watch?v=hYQXCBWpfe8&feature=youtu.be

Opnieuw een mooie podiumplek voor Team ‘Schouten’. Sowieso is ‘A Campingflight to Lonelylands Paradise’ een van de mooiste festivalnamen die wij in coronatijd hoorden, chapeau! Een kampementje van pure klasse en wij zouden hier zonder twijfel een lang weekend durven vertoeven. Zelfs het gebruik van een Lamzac bracht jullie eerste plaats niet meer in gevaar. Jullie scoorden het beste voor deze opdracht en halen daarmee 30 extra punten binnen!

Opdracht: ‘Creëer je eigen festivallogo’

 • 10 – Team ‘The F*cking C*nts’ (2 punt)
 • 9 – Team ‘vader en dochters rocken!’ (4 punten)
 • 8 – Team ‘Teveel van het goede’ (6 punten)
 • 7 – Team Linde Met Een E (8 punten)
 • 6 – Team ‘De Sjeanies’ (10 punten)
 • 5 – Team ‘Down the covid hole’ (15 punten)
 • 4 – Team ‘Ultrafoxy’ (21 punten)

#3 – Team ‘Schouten’ (29 punten)

Team ‘Schouten’ komt met het eerste coronaproof festival in de vorm van Pettelaar Sounds. Met De Pettelaarse Schans in Den Bosch als locatie is er voor een plek gekozen waar de anderhalve meter goed gehandhaaft kan worden. De optredens op het hoofdpodium zijn vanaf het water te volgen vanuit je eigen bootje. De intiemere shows zijn vanuit een reuzenrad te bewonderen. Niet voor mensen met hoogtevrees of watervrees, maar een hele originele invulling van deze opdracht!

#2 – Team ‘De Stokertjes’ (38 punten)

Met het De Stokertjes Moshtuin Festival is de naam er alvast een die blijft hangen. Het kleinschalige festival kent plaats in Deventer en heeft naast een muzikaal programma ook een uiteenlopende food line-up. Met de gezellige sfeer en de indrukwekkende affiche zou dit festival er een van waarde zijn. Van Foals en Fontaines D.C. tot Sports Team en The Chats: met dat moshen komt het ongetwijfeld goed.

#1 – Team ‘Bestkeptsecret’ (50 punten)

Huts, Team ‘Bestkeptsecret’ gooit er nog maar eens een eerste plaats tegenaan. Met hun festival AM2PM zetten ze een conceptueel topfestival neer. Het eendagsfestival kent twee soorten tickets: dagtickets en nachttickets. Met een nachtprogramma waarop de namen van Soulwax, Aphex Twin en Savages prijken is de line-up ook niet mis. Overdag kun je los bij optredens van Tool, The Strokes en Arcade Fire. Laat het ons weten wanneer dit festival werkelijkheid wordt, dan reserveren we alvast een kaartje!