Kiss, System Of A Down en meer voor Graspop naar Download UK 2021

Download UK 2021 heeft een eerste worp namen gedeeld. Onder meer System Of A Down, Kiss en Biffy Clyro staan volgend jaar op de planken. Daarmee zijn zij ook direct kanshebber voor Graspop en Pinkpop.

Naast eerdergenoemde namen maakt het festival ook de komst van onder meer Volbeat, Korn en Deftones wereldkundig. Daarmee is de kans dat zij terugkeren naar Pinkpop (Volbeat) en Graspop (Korn en Deftones), waar ze dit jaar oorspronkelijk al op het affiche stonden, een stuk groter. Download UK 2021 vindt twee weken voor beide festivals plaats, waardoor een oversteek naar Nederland en België voor de hand ligt.

Voor System Of A Down begint het tourschema steeds voller te worden. Eerder werd de band al aangekondigd voor onder meer Rock Am Ring en Nova Rock.

Een overzicht van de nieuwe namen voor Download UK 2021:

 • Kiss
 • Biffy Clyro
 • System Of A Down
 • A Day To Remember
 • Deftones
 • Korn
 • Frank Carter & The Rattlesnakes
 • Gojira
 • Volbeat
 • Black Veil Brides
 • The Pretty Reckless
 • Rise Against
 • Wayward Sons
 • Those Damn Crows
 • Alestorm
 • Powerwolf
 • Wage War
 • Steel Panther
 • Killswitch Engage
 • The Distillers
 • Mastodon
 • Airbourne
 • Skillet
 • Myles Kennedy
 • Funeral For A Friend
 • Electric Wizard
 • Of Mice & Men
 • Daughtry
 • Bush
 • Baroness
 • Lacuna Coil
 • Hatari
 • P.O.D.

System Of A Down

SOAD

System Of A Down, vaak afgekort tot SOAD of System, is een vierkoppige Armeens-Amerikaanse rockband gevormd in 1994 in Glendale, Californië. De band behaalde commercieel succes met de release van vijf studioalbums, waarvan er drie debuteerden op nummer één van de Amerikaanse Billboard 200: Toxicity, Mezmerize en Hypnotize. De laatstgenoemde dateert alweer uit 2005.

De groep staat vooral bekend om zijn opzwepende muziekstijl en indrukwekkende liveoptredens. In 2017 werden voor het laatst Europese festivals aangedaan, waaronder Pinkpop en Rock Werchter. System Of A Down zou in 2020 weer een uitgebreide tour tegemoet gaan met optredens in de Ziggo Dome en op festivals als Rock am Ring / Rock in Park, Resurrection Fest en Nova Rock. Het coronavirus zette echter een streep door de tournee. Voor 2021 staan de heren op de affiches van onder meer Download UK, Rock Am Ring en Nova Rock.

Download Festival Logo

Download Festival 2023

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Leicestershire, Verenigd Koninkrijk
Datum 8-11 juni 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen