Nova Rock 2021 eerste festival voor System Of A Down en Volbeat

Nova Rock maakt de eerste namen voor de 2021 editie bekend. Onder deze namen zijn ook artiesten die voor 2020 gepland stonden, zoals System Of A Down en The Offspring. Met deze aankondiging is ook het eerste festival voor System Of A Down en Volbeat bekend!

System Of A Down liet eerder al weten in 2021 een aantal festivals af te gaan. Het Oostenrijkse festivals is de eerste bevestiging van de band. In 2020 stonden ook Rock Werchter, Hellfest, Download UK en Rock Am Ring op de planning. Of we System Of A Down ook in 2021 weer op de affiches van deze festivals gaan zien is nog niet bekend.

Van de Europese concerttour kan helaas alleen de show in het Zwitserse Zürich ingehaald worden. Hiermee komt ook de show in de Ziggo Dome te vervallen.

Volbeat zou in 2020 op Rock Werchter, Pinkpop en Rock Am Ring spelen. Nova Rock is het eerste festival voor de Deense band. Over de concerten en festivals heeft de band nog niks bekendgemaakt. Gaat Volbeat in 2021 voor de herkansing voor deze festivals?

System Of A Down

SOAD

System Of A Down, vaak afgekort tot SOAD of System, is een vierkoppige Armeens-Amerikaanse rockband gevormd in 1994 in Glendale, Californië. De band behaalde commercieel succes met de release van vijf studioalbums, waarvan er drie debuteerden op nummer één van de Amerikaanse Billboard 200: Toxicity, Mezmerize en Hypnotize. De laatstgenoemde dateert alweer uit 2005.

De groep staat vooral bekend om zijn opzwepende muziekstijl en indrukwekkende liveoptredens. In 2017 werden voor het laatst Europese festivals aangedaan, waaronder Pinkpop en Rock Werchter. System Of A Down zou in 2020 weer een uitgebreide tour tegemoet gaan met optredens in de Ziggo Dome en op festivals als Rock am Ring / Rock in Park, Resurrection Fest en Nova Rock. Het coronavirus zette echter een streep door de tournee. Voor 2021 staan de heren op de affiches van onder meer Download UK, Rock Am Ring en Nova Rock.

Nova Rock Logo

Nova Rock 2024

Locatie
Oostenrijk
Nickelsdorf, Oostenrijk
Datum 13-16 juni 2024
Tickets Kopen